Vedran Bubalo: "Tehnološki park treba biti vodeći poduzetnički kampus u Hrvatskoj"

MGA | 1.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Istražit ćemo poduzetnički potencijal na području grada i okolice te motivirati poduzetnike na pokretanje vlastitih poslova u kojima će im svu pomoć ponuditi TPV - najavljuje novi direktor Tehnološkog parka Varaždin Vedran Bubalo.

Tehnološki park Varaždin ovih je dana dobio novog direktora i člana Uprave, i to izabranog putem javnog natječaja u kojem su održana čak dva kruga intervjua s kandidatima. Od pristiglih prijava, njih je osmero zadovoljavalo uvjete, a razgovore s kandidatima vodili su predstavnici članova Skupštine Tehnološkog parka (ujedno i osnivači TPV-a), gradonačelnik Neven Bosilj ispred Grada Varaždina kao većinskog vlasnika TPV-a te rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković i dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Ređep, s obzirom da su i dvije visokoobrazovne ustanove suosnivači Tehnološkog parka.

Za novog direktora na kraju je jednoglasno izabran Vedran Bubalo, inženjer i sveučilišni specijalist informatičkog menadžmenta iz Zagreba. Četverogodišnji mandat na čelu varaždinskog Tehnološkog parka počeo mu je u ponedjeljak, 1. kolovoza, gdje smo ga i zatekli prvoga radnog dana. Vedran Bubalo rođen je 1978. godine, studirao je PT promet na Prometnom fakultetu u Zagrebu, a kasnije je završio i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Informatički menadžment. Dosadašnje radno iskustvo gradio je na brojnim rukovodećim i konzultantskim pozicijama gdje je bio odgovoran za upravljanje projektima, strategijama razvoja proizvoda i usluga, a priprema i provođenje EU projekata su mu jedna od specijalnosti. Svoj interes pronalazi u tehničkim inovacijama, Cloud uslugama, GIS i WEB tehnologijama.

Što Vas je motiviralo za prijavu na natječaj za direktora Tehnološkog parka Varaždin? Jeste li već imali kontakte s nekim tvrtkama koje djeluju unutar TPV-a?

Rad s mladim i inovativnim tehnološkim tvrtkama iznimno je inspirativan i poticajan. U dosadašnjoj karijeri, neke od najznačajnijih rezultata postigao sam upravo u suradnji s takvim partnerima. Očekujem da će u Tehnološkom parku biti jednako poticajna radna atmosfera i mnoštvo prilika koje je potrebno prepoznati i pomoći realizirati. Neke od tvrtki iz TPV-a su mi poznate od ranije, odnosno istraživao sam njihove usluge i proizvode u prošlosti, ali dosad nismo bili u kontaktu.

Osim Grada Varaždin, suvlasnici TPV-a su dvije visokoškolske ustanove u Varaždinu; FOI i Sveučilište Sjever. Treba li mlade poduzetnike i kreativce iz TPV-a više povezati sa sveučilištima, kako onima u Varaždinu, tako i šire?

Ovo smatram glavnom zadaćom u kratkom roku. Namjera mi je poboljšati suradnju znanstvene zajednice s Tehnološkim parkom pa tako, između ostalog, približiti studentima i građanima funkciju TPV-a, kako bismo na vrijeme prepoznali i potaknuli poduzetnički duh te počeli stvarati značajniju korist za zajednicu. Za ove aktivnosti svakako računam na pomoć i podršku postojećih stanovnika Tehnološkog parka.

Koji će biti prvi korak novog direktora i kakvi su njegovi planovi pročitajte u novom broju Varaždinca...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci