VARTEKS Nakon niza godina, zahvaljujući rastu prihoda, prošlu godinu završili s dobiti od dva milijuna kuna

MGA | 9.5.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Društvo je u prošloj godini ostvarilo ukupne poslovne prihode u iznosu od 145,5 milijuna kuna, što je rast od 41% u odnosu na prihode iz prethodne 2020. godine kad su iznosili 102,9 milijuna kuna.

Varteks d.d. Varaždin prošlu je godinu završio u plusu, s ostvarenom dobiti nakon oporezivanja u iznosu od nešto više od dva milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću koji je varaždinska tekstilna industrija objavila na Zagrebačkoj burzi proteklih dana. Prema odluci Nadzornog odbora kompanije dobit ostvarena u 2021. godini koristit će se za pokriće dijela prenesenih gubitaka iz ranijih godina.

Društvo je u prošloj godini ostvarilo ukupne poslovne prihode u iznosu od 145,5 milijuna kuna, što je rast od 41% u odnosu na prihode iz prethodne 2020. godine kad su iznosili 102,9 milijuna kuna. Pritom prihodi od prodaje u prošloj godini iznose gotovo 83 milijuna kuna, što je manje za gotovo 10% u odnosu na 2020. godinu, a poslovni prihodi u kategoriji ostalo iznose 51 milijun kuna, dok su u 2020. godini iznosili tek 5,5 milijuna kuna.

U izvješću također stoji da su na dan 31. prosinca 2021. godine kratkoročne obveze društva veće od kratkotrajne imovine za čak 44,8 milijuna kuna. I dalje postoji značajna neizvjesnost vezana uz nastavak poslovanja društva, no Uprava vjeruje u održivost i nastavak poslovanja društva, ali i cijele grupe uzimajući u obzir slijedeće činjenice.

- Krajem 2021. Varteks je imao 28 maloprodajnih trgovina, 3 maloprodajne outlet trgovine, salon šivanja po mjeri te web trgovinu. Snažna prodajna mreža uz otvaranje tržišta u Sloveniji, gdje su tijekom 2021.godine otvorene dvije prodajne jedinice, predstavlja veliki i značajni potencijal rasta za buduća razdoblja. Prodaja preko web shopa i u 2021. godini bilježi rast prodaje i rast prihoda. U 2021. godini preko tog prodajnog kanala ostvareno je više od 12.000 kupnji - ističe se u izvješću.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti
Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci