VARTEKS Na Glavnoj skupštini dioničara nije prihvaćena Odluka o povlačenju dionica s Burze

MGA | 18.12.2023. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Predložena Odluka o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu na Glavnoj skupštini dioničara Varteksa, održanoj u petak, 15. prosinca, nije prihvaćena. Na Skupštini su bili nazočni dioničari koji drže ukupno 78,04% temeljnog kapitala.

Uprava Društva je predložila da se s dnevnog reda povuče Odluka o delistiranju dionica s Burze i točka o davanju ovlasti Upravi Društva za stjecanje vlastitih dionica, a kao razlog su naveli da Društvu nije u zakonskom roku isporučen Elaborat o procjeni fer vrijednosti dionica. Dioničari su gotovo jednoglasno glasali protiv prijedloga o povlačenju navedenih točki, ali kasnije te odluke nisu prihvatili. 

Na dnevnom redu je bila i Odluka o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva smanjenjem temeljnog kapitala. Svih 5.026.686 redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna (1,33 eura) zamjenjuje se s 5.026.686 redovnih dionica na ime bez nominalnog iznosa. Sa svrhom usklađenja temeljnog kapitala sa Zakonom o trgovačkim društvima i Zakonom o uvođenju eura temeljni kapital se smanjuje za 0,83 eura na iznos od 6.671.558 eura. To je ujedno iznos temeljnog kapitala Društva nakon preračunavanja i usklađenja, a podijeljen je na 5.026.686 dionica bez nominalnog iznosa.