VARTEKS Konačno dogovor vjerovnika oko podjele novca; Kaufland se vraća u "igru"

MGA | 26.9.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Dogovor glavnih Varteksovih vjerovnika oko podjele sredstava od prodaje nekretnina Kauflandu zaključen je, kako neslužbeno doznajemo, u petak poslijepodne. Time je omogućen povratak Kauflanda u projekt “Varteks kvart - urbane regeneracije”

U petak je konačno došlo do dogovora vjerovnika Varteksa oko podjele sredstava od prodaje nekretnina Kauflandu. Kako neslužbeno doznajemo, dogovor je zaključen u petak poslijepodne te su vjerovnici poslali pisma namjere koja omogućuju ponovno sklapanje kupoprodajnog ugovora s Kauflandom, čime se taj trgovački lanac vraća u projekt Varteksove urbane regeneracije.

Varteks od te transakcije neće dobiti ništa, ali će se smanjiti dugovi što bi trebalo olakšati daljnje poslovanje. Ova bi informacija tijekom tjedna trebala biti i službeno objavljena na Zagrebačkoj burzi.

Uprava Varteksa je i Gradu Varaždinu uputila prijedlog kompenziranja dugovanja s nekretninama. Riječ je o dvije zgrade; nekadašnje centralne krojačnice i objekta u kojem se pripremala konfekcija. Grad je već izradio procjenu vrijednosti građevina te se svaka zgrada procjenjuje na nešto više od pola milijuna eura. S druge strane, ukupan dug Varteksa prema Gradu Varaždinu na dan 13. rujna iznosio je nešto manje od četiri milijuna kuna, iz čega proizlazi da bi jednom od ponuđenih objekata Varteks mogao riješiti svoje financijske obveze prema Gradu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...