Varaždinski župan uputio čestitku varaždinskom biskupu mons. Radošu i zahvalu mons. Mrzljaku

vv / varaždinska županija | 3.8.2019. u 08:14h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić uputio je čestitku novoizabranom biskupu Varaždinke biskupije mons. Boži Radošu, ali i zahvalu dosadašnjem biskupu Varaždinske biskupije mons. Josipu Mrzljaku.

PREUZVIŠENI  GOSPODINE BISKUPE,

MONS. BOŽE RADOŠ,

S iskrenim veseljem primio sam vijest da Vas je Papa Franjo imenovao za novoga varaždinskoga biskupa te da je u Vama prepoznao  osobu koja će svojim pastoralnim djelovanjem  i angažmanom voditi biskupiju Varaždinsku, jednu od najmlađih Hrvatskih biskupija. Nakon prvog varaždinskog biskupa, pokojnog mons. Marka Culeja te mons. Josipa Mrzljaka koji je punih dvanaest godina predano služio vjernicima, siguran sam da ćete svoju novu, odgovornu dužnost ispunjavati na radost i zadovoljstvo svih vjernika Varaždinske biskupije, kao i da će suradnja naših dviju institucija, Varaždinske županije i Varaždinske biskupije,  biti i nadalje na visokoj razini.

Primite stoga moje najiskrenije čestitke te se već sada radujem našem prvome susretu, a biti će sasvim sigurno prilike za puno njih.

Svako dobro,

S dubokim poštovanjem,

ŽUPAN VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

RADIMIR ČAČIĆ

PREUZVIŠENI GOSPODINE BISKUPE,

MONS. JOSIP MRZLJAK,

ovih dana svjedočimo važnim događajima za našu Varaždinsku biskupiju, a to je promjena na njenome vrhu. Nakon punih dvanaest godina obnašanja odgovorne i plemenite dužnosti varaždinskog biskupa, odlazite u zasluženu mirovinu. Naslijedivši prvoga varaždinskog biskupa mons. Marka Culeja te preuzevši mladu biskupiju, pred vama je bio zahtjevan i težak zadatak, a to je očuvanje  naše male biskupije, širenje evanđelja, propovijedanje crkvenog poslanja, osnivanje novih župa te suradnja s lokalnim vlastima. U svemu tome , preuzvišeni gospodine biskupe, dali ste svoj puni angažman, uložili svoj trud i rezultati su zaista vidljivi.

Posebno se ovom prigodom želim osvrnuti na suradnju naših dviju institucija, Varaždinske županije i Varaždinske biskupije, koja je uvijek bila na visokoj razini , ispunjena razumijevanjem i konstruktivnošću.

Hvala vam  preuzvišeni gospodine biskupe na svemu, te sam siguran kako ćete i dane u mirovini provoditi aktivno, pomažući novome biskupu u obavljanju službe, ali i nadalje radeći na razvitku biskupije Varaždinske koliko vam to vrijeme bude omogućavalo.

S DUBOKIM POŠTOVANJEM,

 ŽUPAN VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

RADIMIR ČAČIĆ