Varaždinski inovatori otkrivaju poduzetnicima kako su došli od ideje do profita Foto: HGK

Varaždinski inovatori otkrivaju poduzetnicima kako su došli od ideje do profita

VV | 1.6.2020. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim tvrtkama dala alate za razvoj njihovih biznisa, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva u sklopu kojega je pokrenula inicijativu 'Inoviraj-profitiraj' koja se održava putem besplatnih online radionica i okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Druga takva radionica, nazvana Info dan, na rasporedu je u četvrtak 4. lipnja s početkom u 11 sati. Na njoj će svoju priču ispričati uspješni varaždinski poduzetnici dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast tvrtki.

Poduzetnicima, ali i  onima koji to žele postati, svoj poduzetnički put ispričat će supružnici Monika i Josip Šincek, vlasnici tvrtke Tipos Resurs koja se bavi izradom rješenja za plastiku koju je nemoguće reciklirati. Posljednja inovacija koju su predstavili javnosti je samostalna kućica od otpadne plastike za koju su na najstarijem europskom sajmu inovacija u Nurnbergu osvojili zlatno odličje u kategoriji, posebnu nagradu organizatora sajma te Grand Prix europske asocijacije inovatora.

 Na drugom će Info danu također sudjelovati Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh, napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kad ta naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Radionicu će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o najaktualnijim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr kako bi mogli dobiti link na radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.