Varaždinski HSS: "Rade li župan i njegova ekipa iz HDZ-a pritisak na svjedoke i policiju?" Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinski HSS: "Rade li župan i njegova ekipa iz HDZ-a pritisak na svjedoke i policiju?"

Varaždinske vijesti | 18.10.2022. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

- Županijska organizacija HSS-a Varaždinske županije zgrožena je i osuđuje ponašanje župana Stričaka zbog fizičkog napada na mladića u varaždinskom kafiću. Stričak je morao podnijeti neopozivu ostavku već nakon samog događaja, ali ne, on ide dalje i pokušava izvrnuti istinu, ne bi li očuvao svoju poziciju! - priopćili su danas iz Županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije.

- U svim dosadašnjim izjavama župana Stričaka oko tučnjave s drugim gostima na terasi ugostiteljskog objekta izrečene su samo neistine. I kad je izašao video u kojem se jasno vidi da je on sam fizički nasrnuo na druge mladiće on izjavljuje: "Objavljena snimka potvrđuje da sam sve vrijeme bio za svojim stolom i nikoga nisam napao niti udario". Stričak očito uz gubitak pamćenja oko događaja nema ni dobar vid. Pitanje je samo čime je izazvana iskrivljena slika koju očito Stričak ima oko događaja, je li to zbog dobivenog udarca čaše u glavu ili pak zbog prekomjerne količine alkohola? Naime, policija u svom priopćenju nije navela je li provela testiranje alkohola u organizmu i koliko iznose izmjereni promili. Takve provjere se inače rade kod prijave kršenja javnog reda i mira - napominju iz HSS-a.

- Isto tako, ne postoji nikakvo policijsko izvješće o događajima koji su se kasnije, navodno, dogodili u bolnici u Varaždinu. Stoga postavljamo pitanje: je li u bolnici Varaždin došlo do ponovnog fizičkog obračuna župana s mladićima? - dodali su.

- Previše je ostalo otvorenih pitanja oko samog događaja, nameće se pitanje, rade li župan i njegova ekipa iz HDZ-a pritisak na svjedoke i policiju? HSS Varaždinske županije poziva župana Stričaka da podnese ostavku! Građani Varaždinske županije ne bi se smjeli bojati svojih lokalnih čelnika. Kakvu poruku šaljemo našoj djeci?! Da su fizički obračuni normalni i da se za njih ne snose nikakve posljedice!? To je nedopustivo! - priopćili su iz Županijske organizacije HSS-a.