Varaždinski HNS traži donošenje modela koji će građane Varaždina zaštiti od udara na budžete

VV | 30.1.2022. u 10:31h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati podružnica Varaždin poziva gradonačelnika Nevena Bosilja da prije donošenja odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada pronađe jasan i efikasan model koji će građane Varaždina zaštiti od prevelikog udara na njihove kućne budžete, budući da će cijena odvoza i zbrinjavanja otpada rasti.

- Svjesni smo da se radi o usuglašavanju s posljednjim izmjenama Zakona o gospodarenju otpadom. No, osim što je gradska vlast dužna raditi po zakonu, dužna je i napraviti sve kako bi zaštitila svoje građane od velikih poskupljenja, posebice ranjive i ugrožene skupine društva - kazao je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan, pozivajući gradonačelnika Varaždina da, ukoliko još nema razrađen model zaštite građana, povuče spomenutu točku sa sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak.

Pojasnio je da nije neophodno da se spomenuta odluka donese do kraja siječnja kako je bilo prvotno najavljeno, što ostavlja dovoljno prostora da se iznađe model koji će građanima osigurati kakvu-takvu sigurnost i niže cijene.

- To je posebice važno u ovo vrijeme kada se najavljuju velika poskupljenja energenata, što bi moglo pokrenuti spiralu poskupljenja gdje će najviše stradati građani, posebno ranjive skupine - zaključio je Klopotan te pozvao gradonačelnika da slijedi pozitivan primjer uspješne HNS-ove gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini koja je bez razmišljanja povukla sa sjednice tamošnjeg gradskog vijeća istu ovakvu odluku, dok se ne donese već spomenuti model zaštite građana od prevelikih poskupljenja odvoza otpada.

Označeno u