Robert Vugrin Foto: Krešimir Ðurić

Varaždinska županija: Prekid od 10 dana bez zaraze, dobili jedan novi slučaj

VV | 19.4.2020. u 16:07h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji je nakon 10 dana bez novooboljelih zabilježen novi slučaj oboljenja koronavirusom. Istovremeno bilježimo i jedan novi slučaj oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih je time narastao na 33, a ozdravile su ukupno 23 osobe. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

Kod novooboljele osobe radi se o muškarcu srednjih godina, koji nije bio pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema upućen u COVID-19 ambulantu na testiranje i testiranjem je otkriveno da je pozitivan. Pacijent se epidemiološki još obrađuje, te se traži izvor zaraze. Dobrog je općeg stanja i nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Tijekom jučerašnjeg dana u našoj Županiji testirano je 16 osoba, čime je ukupno do sada testirano 915 osoba.

U mjeri samoizolacije na današnji nalazi se 1332 osoba, a čak 201 nova osoba registrirana je samo tijekom posljednja 24 sata.
U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je jedno kršenje mjere samoizolacije i 33 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

- Ovaj novi slučaj oboljenja samo nas je podsjetio da borba protiv širenja zaraze još uvijek nije završena. Unatoč tome, u Varaždinskoj županiji i dalje imamo dobru epidemiološku situaciju i možemo biti zadovoljni time kako trenutno stojimo. Jasno da ću i dalje ponavljati koliko je važno pridržavati se svih važećih mjera i preporuka kako bi zadržali situaciju pod kontrolom.