Varaždinska županija donirala poklone za najmlađe korisnike socijalne samoposluge Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija donirala poklone za najmlađe korisnike socijalne samoposluge

I.D./Varaždinske vijesti | 21.12.2015. u 16:53h | Objavljeno u Aktualno

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana Varaždinska županija osigurala je božićne poklone za najmlađe u potrebi koji su korisnici socijalne samoposluge "Kruh sv. Antuna".

Socijalnu samoposlugu "Kruh sv. Antuna" osnovali su krajem 2013. godine Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež FRAMA s ciljem pomaganja najugroženijim pojedincima i obiteljima na području grada i okolice. Varaždinska županija godišnje financira samoposlugu s 30 tisuća kuna, kako bi osigurala sigurnost i stabilnost kod nabave namirnica, a donacija uručena u ponedjeljak, kao jedna u nizu, samo je nastavak dobre suradnje između Županije i Socijalne samoposluge, istaknuto je ovom prilikom.

Dječje poklone je predstavnici Socijalne samoposluge Marijani Kolednjak predao zamjenik župana Alen Kišić, kazavši kako je socijalna samoposluga iznimno korisna udruga koja snabdijeva oko tisuću pojedinačnih korisnika u potrebi.

- Kao odgovorna uprava moramo pomoći samoposluzi, kao županija, kao grad i sve druge općine i gradovi u našoj županiji, isto kao što to radimo i s Caritasom Varaždinske biskupije i sretni smo što imamo takve dvije institucije u našoj sredini. Vrijednost današnje donacije poklona za djecu predškolske dobi je oko pet tisuća kuna kako bismo im uljepšali božićne blagdane - rekao je tom prilikom zamjenik Kišić, dodavši kako je napokon na nagovor Caritasa i Socijalne samoposluge država ukinula PDV na doniranu hranu, što je civilizacijska odluka koja olakšava funkcioniranje ovakvih ustanova.

Inače, Socijalna samoposluga brine za oko 3.500 stanovnika Varaždinske županije u potrebi, što je oko 2 posto stanovništva Županije, a u zadnje dvije godine samoposluga je donirala prehrambene namirnice i higijenske potrepštine u iznosu većem od milijun kuna. U samoposluzi aktivno volontira 60-ak volontera.

 

Galerija slika