Varaždinci se pitaju "Kaj je s Aquacityjem?", iz Grada poručili: Kiša odgodila uređenje plaže Foto: Krešimir Đurić

Varaždinci se pitaju "Kaj je s Aquacityjem?", iz Grada poručili: Kiša odgodila uređenje plaže

I.D./Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

S dolaskom ljetnih vrućina svatko traži osvježenje, koje su mnogi Varaždinci tradicionalno pronalazili na "varaždinskom moru" - Aquacityju.

No, ovog ljeta brojne su pritužbe na uređenje Aquacityja.

aquacity_varazdin_jezero_kupanje_16.JPG

- Kaj je s Aquacityjem? Tam je situacija ravna komi. Mislim da su još u rano proljeće počeli radovi na uređenju obale, ali od onda sve stoji. Plaža skopana, hrpe šljunka na parkiralištu koje su zarasle u travu jer ih nema ko poravnati. Svlačionice ne postoje drugu godinu za redom, itd. Gospodo gradski oci, kaj vas se to ne tiče? - požalio nam se jedan čitatelj na stanje na Aquacityju, dodavši da je to glavno varaždinsko kupalište.

Iz Grada Varaždina napominju da su, uz Gradske bazene i kupalište na Dravi, počeli provoditi i višegodišnji projekt sveobuhvatnog uređenja popularnog kupališta Aquacity na jezeru Motičnjak, kojem se na putu ispriječilo - loše vrijeme.

- Uređenje te popularne ljetne destinacije mnogih Varaždinaca planirano je u fazama. Međutim, izvođenje nekih od faza uređenja same plaže ovise o vremenskim prilikama, odnosno neprilikama. Tako je zbog iznimno nestabilnog vremena i velike količine padalina tijekom proteklih mjeseci odgođeno uređenje plaže Aquacity. Naime, riječ je o vanjskim radovima s poroznim materijalima, koji uvelike ovise o vremenskim prilikama, a voda je do te mjere porasla tako da je bilo nemoguće izvesti radove koji su predviđeni. Zbog istih razloga nisu radovi ni mogli započeti prije, a ne mogu se izvoditi ni u ljetnim mjesecima kada traje sezona kupanja - ističu iz Grada.

aquacity_varazdin_jezero_kupanje_02.JPG

Građane su ujedno zamolili za strpljenje i razumijevanje te da koriste druge sadržaje dostupne na plaži, poput Galaxy bara koji će, kako kažu, uskoro biti u funkciji, ljetnog kampa za djecu, restorana, program Kerekesh Teatra, vikend partyje i postojeću plažu.

- U planu je i sanacija sanitarnih čvorova koji će se izvesti kada plaža dobije svoj konačni oblik, a uključivat će pametne tuševe i klupe. Plaža će biti nasuta novim granuliranim šljunkom (oblucima). Grad Varaždin će poduzeti i financirati sve potrebne mjere kako bi uskoro s konačnim uređenjem plaža Aquacity ponovo dobila Plavu zastavu - poručili su iz Grada.