Varaždin izabran za najbolji veliki grad po kvaliteti života u Hrvatskoj; ispred Samobora, V. Gorice, Čakovca i Zagreba

VV | 21.10.2021. u 20:26h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu, Rovinju i Krku najbolje se živi, a u Samoboru, Svetoj Nedelji i Malom Lošinju najbolje razvija gospodarstvo. To su najvažniji ishodi ovogodišnjeg, četvrtog izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos što je večeras okončan proglašenjem pobjednika u Novome Vinodolskom.

Ukupno je 11 gradova ponijelo titulu najboljega grada u pet kategorija, od kojih su se u tri pobjednici birali u tri konkurencije, veliki (iznad 35 tisuća stanovnika), srednji (od deset do 35 tisuća) i mali gradovi s najviše deset tisuća stanovnika.

U kategoriji kvalitete života Varaždin je trijumfirao u konkurenciji velikih gradova ispred Samobora, Velike Gorice, Čakovca i Zagreba koji su ušli u završnicu izbora. Varaždin među velikim gradovima ima najveća izdvajanja za sport iskazana kroz pripadajući udjel od 13,65 posto ukupnog gradskog proračuna i najveći prosječni broj zaposlenih (610) na 1000 stanovnika. 

Također, Varaždin je bio i finalist u kategoriji gospodarstvo - veliki gradovi.

"Varaždin često nazivaju mali Beč. Ova večerašnja nagrada još je jedna potvrda tomu, budući da je i Beč već nekoliko godina za redom proglašen najboljim europskim gradom za život. Puna zaposlenost, novi investitori koji svakodnevno dolaze, nova uprava grada koja brine o svim generacijama i na usluzi je svojim građanima - to je Varaždin, najbolji hrvatski grad za život." - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Označeno u