Uskoro mogućnost odabira 30 novih stanova po cijeni od 1.793 eura / kvadrat

| 21.10.2024. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Dok se u Zagrebu i Osijeku pripremaju za gradnju novih zgrada po programu poticajne stanogradnje, a Vlada predstavlja Nacionalni plan stambene politike Republike Hrvatske do 2030. godine, novi POS kvart u Varaždinu već gradi Javna ustanova Gradski stanovi, koja će uskoro ponuditi 30 stanova zainteresiranima za kupnju s nedavno objavljene POS liste.

Već se vide temelji prve zgrade budućeg POS naselja u ulici Ivana Petrovića Nepomuka, koji niče nasuprot varaždinskoga groblja.

- Nakon provedene javne nabave, ovaj je posao kao najpovoljnija dobila zajednica ponuditelja ZTB Gradnja d.o.o. i Euromonsan d.o.o. s kojom je potpisan ugovor o izvođenju radova na zgradi 2 po sustavu ključ u ruke, vrijedan 3,9 milijuna eura, veli nam Roman Veršić, ravnatelj JUGS-a.

Prva od pet zgrada u novom POS naselju imat će trideset stanova ukupne neto površine 2600 kvadrata.

- Stanovi, čija će cijena, sukladno odluci ministarstva, iznositi 1.793 eura po kvadratu, imat će površinu od 63 do 140 kvadrata i bit će useljivi krajem iduće godine, budući da je rok za završetak 12 mjeseci, nakon čega će trebati oko dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije radi tehničkog pregleda, ukazuje Veršić.

Zgrada će imati podzemnu garažu s 27 parkirnih mjesta, što će omogućiti puno zelenih površina oko nje, a na okolnom prostoru bit će još oko 18 parkirnih mjesta, od čega jedno s punionicom za električna vozila, čime će se zadovoljiti normativ od 1,5 mjesta po stanu.

Uskoro će se moći vidjeti kako će točno izgledati svaki stan, koji će imati podno grijanje, dok će se zgrada štititi od požara vatrodojavnim sustavom.

- Upravo dovršavamo katalog stanova iz kojeg će sve detalje moći vidjeti zainteresirani za kupnju s konačne POS liste na kojoj se radi, budući da je nakon objave privremene liste došlo više žalbi, koje valja riješiti, napominje Veršić.

Više pročitajte u novom broju tiskanog izdanja Varaždinskih vijesti...