Uoči Svih svetih i očekivanih gužvi, iz policije apeliraju na poštivanje prometnih propisa Foto: VV arhiva

Uoči Svih svetih i očekivanih gužvi, iz policije apeliraju na poštivanje prometnih propisa

M.P./Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, danas, 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Vezano uz navedeno, iz Policijske uprave varaždinske skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

- Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu - naveli su.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja sa ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog) bit će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima.

- Ovom prilikom također skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa - kažu iz policije.

Vezano uz navedeno, upućuju na mjere opreza:

• prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
• ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
• zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
• vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
• ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

DSC_389711.jpg

Također, iz policije pozivaju građane da se pridružavaju svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

- U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - zaključuju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci