Uoči Svih svetih i očekivanih gužvi, iz policije apeliraju na poštivanje prometnih propisa Foto: VV arhiva

Uoči Svih svetih i očekivanih gužvi, iz policije apeliraju na poštivanje prometnih propisa

M.P./Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, danas, 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenoga, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

Vezano uz navedeno, iz Policijske uprave varaždinske skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

- Također molimo građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu - naveli su.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja (od raskrižja sa ulicom Gustava Krkleca do raskrižja sa ulicom Franje Račkog) bit će povremeno zatvoren te će promet odvijati obilaznim pravcima.

- Ovom prilikom također skrećemo pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa - kažu iz policije.

Vezano uz navedeno, upućuju na mjere opreza:

• prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
• ne ostavljati ključeve i dokumente u vozilu,
• zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
• vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
• ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

DSC_389711.jpg

Također, iz policije pozivaju građane da se pridružavaju svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

- U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - zaključuju.