Uoči proslave Dana Grada u Vijećnici potpisana Povelja o prijateljstvu s Gradom Novskom

MGA/VV | 6.12.2019. u 13:40h | Objavljeno u Aktualno

Uoči današnje Svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, a povodom proslave Dana Grada i blagdana Svetog Nikole, nebeskog zaštitnika Grada Varaždina, u Gradskoj je vijećnici svečano potpisana Povelja o prijateljsvu između Grada Novske i Grada Varaždina.

Povelju su potpisali gradonačelnik Novske Marin Piletić i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok uz svoje suradnike, predsjednike Gradskog vijeća Novske i Varaždina; Ivicu Vulića i Damira Habijana te pripadnike nekadašnje gardijske brigade "Tigrovi". 

- Osobito mi je drago što je ovo prijateljstvo kruna dugogodišnje suradnje nastale u Domovinskom ratu zahvaljujući našim sugrađanima "Tigrovima" i našim braniteljima Novske. Kao što je poznato u ovom je gradu u rujnu 1991. godine zarobljeno puno naoružanja, a naši su građani sudjelovali u obrani širom Hrvatske, od Vukovara do Zadra, Dubrovnik, tako da svake godine jedan od tih gradova postaje Prijatelj Grada Varaždina. To je ujedno prilika da se prošire veze naših gradova, a Grad Varaždin ima gradove prijatelje i diljem svijeta. Hrvatska je premala zemlja da bi svatko gledao samo svoje interese i dobro je da surađujemo što je moguće više - rekao je gradonačelnik Čehok.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić zahvalio se svojim domaćinima i pozvao ih da sljedeće godine budu grad partner na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj.

- Za Novsku je velika čast što potpisujemo Povelju prijateljstva s Gradom Varaždinom zaokružujući time dugogodišnju priču suradnje svih gradova koji su dali svoj obol u obrani Zapadne Slavonije u čemu su prednjačili naši Varaždinci. Nema bolje prilike nego na Vaš Dan Grada doći ovdje u Varaždin. Osim što time njegujemo osjećaj zajedništva iz 90-ih, želimo da to bude temelj suradnje u svim budućim projektima - poručio je Piletić.