UNCONFERENCE 6 Okupio bivše i buduće polaznike Akademije za poduzetništvo i najavio buduće programe

VV | 22.9.2023. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

Pučko otvoreno učilište Varaždin je na svom godišnjem događanju UNCONFERENCE 6, u četvrtak, 21. rujna, u dvorani Hotela Turist okupilo varaždinske poduzetnice i poduzetnike kako bi najavilo programe obrazovanja i aktivnosti u sklopu programa obrazovanja 'Akademija za poduzetništvo'.

Središnja tema ovogodišnjeg događanja bila je usmjerena na apsolutne početnike u poduzetništvu, promjenu karijere za 180° i tzv. change management. Ravnateljica POU Varaždin Lana Velimirović Vukalović, koja je moderirala cijelo događanje, najavila je dvije nove grupe polaznika, apsolutnih početnika. Ova šesta generacija Akademije za poduzetništvo počinje 02. listopada, a trajat će oko 6 mjeseci. Polaznici će proći kroz program od 166 nastavnih sati te će izrađivati svoj poslovni i financijski plan. Varaždin tako očekuje 24 nova poduzetnika iz najrazličitijih djelatnosti, a mentori Akademije za poduzetništvo će im u tome pomoći svojim znanjem, vještinama i iskustvom.

Ujedno su polaznicima Akademije za poduzetništvo 5.0 dodijeljene potvrde o završetku programa obrazovanja u području poduzetništva za kreativni i kulturni sektor.

Na UNCONFERENCE 6 predstavljen je i novi program JUNIOR Akademija namijenjen djeci od 4. do 7. razreda varaždinskih osnovnih škola. Riječ je o financijskoj pismenosti pod nazivom 'O novcu, željama i mogućnostima'. U tijeku su prijave. Program i prijavni obrazac možete pronaći na linku: https://azp.hr/programi/junior-akademija/financijska-pismenost/

U sklopu panela ‘Apsolutni početnici i ‘buntovnici’ + change management' gostovali su Iris Androšević Pinjuh, Andrea Krkač, Sandra Popijač Tomšić i Asja Lajtman Bosilj koje su govorile o životnom zaokretu, ostvarivanju vlastitih snova, strasti u poslu i poduzetništvu općenito.

Između dva panela Sanja Varlaj uvela je prisutne u svijet osobnih i poslovnih vrijednosti, nakon čega su svi zajedno promišljali vrijednosti koje za njih predstavlja Akademija za poduzetništvo.

Nakon službenog dvosatnog programa nastavljeno je u neformalnoj atmosferi s prvim AFTER-BIZ događanjem kao platformom za poslovno umrežavanje u sklopu Akademije za poduzetništvo. Ravnateljica Lana Velimirović Vukalović najavila je drugi AFTER-BIZ 15. prosinca 2023. godine u Klubu 7 Hotela Turist koji će ugostiti zanimljive pojedince i omogućiti polaznicima Akademije da predstave svoja poslovanja i ostvare međusobne poslovne suradnje.

Program Akademije za poduzetništvo financira Grad Varaždin.