Na već dobro poznatoj lokaciji, u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu, otvoren je novouređeni Hotel Crnković.
Uređenje hotela spoj je suradnje jedinice lokalne samouprave i privatnog investitora kroz projekt "Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine grada Ludbrega". Kao što je i vlasnik hotela Boris Crnković rekao na otvorenju, upravo su na toj lokaciji 1987. godine restoran "Pod starim krovom" otvorili njegovi roditelji, nakon što su 13 godina djelovali u ugostiteljstvu u Luki Ludbreškoj.
- Restoran je u to vrijeme imao četiri manje dvorane, bio je caffe bar i restoran i tako se krenulo – kazao je B. Crnković.
Nekoliko godina kasnije, odnosno 1993. godine nadogradili su banketnu dvoranu u dvorištu, a 1995. u potkrovlju restorana adaptirane su sobe i objekat je kategoriziran kao hotel s dvije zvjezdice.
- Ova zadnja adaptacija započela je prošle godine i trajala je do ovih dana. U prizemlju hotela uređen je novi dio koji uključe prijemni dio, recepciju, caffe bar i restoran, a u potkrovlju su preuređene sobe. Ovdje u depadansi hotela uređeno je još pet soba sa kupaonama tako da nam je ukupni kapacitet 15 soba i 28 kreveta umjesto dosadašnjih 10. Napravljena je i energetska obnova zgrada, napravljeno je vanjsko uređenje objekata i nakon adaptacije objekat je kategoriziran sa tri zvjezdice. Nositelj projekta je Grad Ludbreg kojem zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koji nas je odabrao kao partnera u projektu i kroz koji smo primili bespovratna sredstva za uređenje smještajnog dijela hotela i tako povećali smještajni kapacitet s 10 na 15 soba. Zahvaljujem i tvrtki Oprema-Pit koja je bila glavni izvođač na adaptaciji hotela, obitelji i supruzi na pomoći – rekao je Boris Crnković na otvorenju.
Ukupna investicija iznosila je oko 3 milijuna kuna, dok su sredstva iz europskog projekta iznosila oko 700 tisuća kuna.
Napomenuo je kako su kod preuređenja posebnu pažnju posvetili restoranskom dijelu.
- Okupili smo mladu kuharsku ekipu na čelu sa šefom kuhinje Goranom Ivkovićem, a kod ponuda pića posebna pažnja posvećena je u odabiru vina pa se tako u ponudi mogu naći vina desteak vinogradara s područja kontinentalne Hrvatske od kojih je većina nagrađena na ovogodišnjem Decanter natjecanju održanom u Londonu. Vjerujem da smo stvorili mjesto u kojem će biti prilike provesti vesele i sretne trenutke i da će ovaj objekat svojom ponudom unaprijediti turističku ponudu Grada Ludbrega i Varaždinske županije - dodao je Crnković.
Otvorenju hotela odazvao se i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.
- Čestitam našim projektnim partnerima, vlasnicima hotela, koji su kroz ovaj projekt zapravo dobili malu pomoć i poticaj da ulože dodatna sredstva u povećanje kategorije, poboljšanje ponude i stvaranje novih doživljaja, stvaranje nečega što turisti sa sobom nose, o čemu pričaju, što preporučuju i zbog čega se vraćaju mjestu u kojem su doživjeli dobre doživljaje. Grad Ludbreg je kroz ovaj projekt uspio prirediti dodatne turističke sadržaje koji pomažu svima onima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom da nam turisti lakše dođu i ono što je u turizmu najvažnije da prespavaju jednu, dvije ili tri noći i upravo u tom dijelu trebamo dodatno raditi i stvarati gospodarsku osnovu ne samo za hotele već i za sve ljude koji se bave turizmom – rekao je Bilić.
Spomenuo je i kako Grad Ludbreg u narednom razdoblju planira uložiti dodatna sredstva u stvaranje turističkih atrakcija, odnosno turistički točaka koje će pomoći ugostiteljima i svima onima koji se žele baviti turizmom na jedan ozbiljniji način.
- Želja nam je da se u narednom periodu Gradu Ludbregu napokon isplati vinska cesta i sva ova priznanja koja su naši vinogradari svojim trudom i radom osvojili na ovogodišnjem Decanter natjecanju u Londonu budu pozivnica svima da u Ludbreg dođu, a kad dođete kušati vina sigurno se ne vraćate u auto već ostajete u lokaciji. Želimo okrenuti Ludbreg prema jednoj zdravoj destinaciji kontinentalnog turizma koji ljudima može pružiti odmor od svakodnevnog života i koji može ponuditi razne vrste sadržaja, outdoor aktivnosti, povijest, tradiciju i sve one sadržaje na kojima radimo i kojima smo već bogati i na taj način način turizam učiniti jednom važnom gradom u idućem periodu - zaključio je Bilić.