Tko gradi zgradu sa stotinjak stanova u varaždinskim Grabanicama? Foto: Krešimir Đurić

Tko gradi zgradu sa stotinjak stanova u varaždinskim Grabanicama?

IHR/Varaždinske vijesti | 15.2.2021. u 18:04h | Objavljeno u Aktualno

Umjesto temelja započete, a nikad dovršene zgrade, koji su godinama stajali na ulazu u varaždinski kvart Grabanice iz smjera Jalkovečke ulice, niknut će nova poslovno-stambena zgrada sa 100-ak stanova koja će biti dovršena u rujnu iduće godine, a njihova prodaja već je počela preko Zagrebgradnje. 

- U siječnju ove godine smo počeli sa čišćenjem i sanacijom postojećeg objekta, dok će sami gradnja započeti s toplijim vremenom, s obzirom na trenutno niske temperature – kažu u Zagrebgradnji u kojoj otkrivaju da su najveći interes kupci dosad pokazali za manje dvosobne i dvoipolsobne stanove, čija je cijena1.850 eura po kvadratu uključujući i PDV.

Zagrebgradnja je ujedno i izvođač radova na novoj zgradi koja se gradi u Grabanicama, dok je investitor zagrebačka tvrtka Amplitudo nekretnine. Riječ je o tvrtkama s 30-godišnjim iskustvom u stanogradnji, najviše na području grada Zagreba, Istre i Primorja. No, još je jedan investitor prijavio nastavak radova, i to na jednoj od ukupno tri izgrađenih, a nikad dovršenih zgrada koje se nalaze u Grabanicama. 

- Na području Grabanica jedino je tvrtka Amplitudo nekretnine podnijela zahtjev za Izmjenu i dopunu građevinske dozvole na temelju koje je prijavila nastavak građenja stambeno-poslovne zgrade, isto kao i tvrtka Marlex Invest, koja je prijavila nastavak radova na sanaciji i izvođenju završnih radova na postojećoj, nezavršenoj višestambenoj zgradi u Grabanicama – doznajemo u Gradu Varaždinu.

Riječ je o jednoj od ukupno tri izgrađene, ali nedovršene zgrade, koje se nalaze u tom varaždinskom naselju, a u kojem se može čuti kako je za još jednu od tih nedovršenih zgrada zainteresirana i varaždinska prehrambena tvrtka. Međutim, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina nije zaprimio nove zahtjeve, koji se tiču izdavanja građevinskih dozvola za navedenu lokaciju.

- Budući da nismo zaprimili nove zahtjeve za izmjenu i dopunu građevinskih dozvola, ostale zgrade trebale bi se završiti prema već izdanim aktima, s obzirom na to da je prema njima bila započeta gradnja – kažu u Gradu Varaždinu...

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u