Umirovljenicima i dalje besplatan prijevoz

| 25.2.2016. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar potvrdio je kako se nastavlja pprojekt besplatnog prijevoza za umirovljenike. Riječ je o, podsjetimo, pilot projektu besplatnog prijevoza autobusima za umirovljenike i starije osobe, koji je, prema riječima župana Štromara, odlično prihvaćen.

Prva faza projekta je završila, a u posljednih nekoliko mjeseci umirovljenici su imali osiguran besplatni prijevoz. Tako je bilo preko 10 tisuća vožnji, a evidentirano je da je mogućnost besplatnog prijevoza do sad iskoristilo oko 2500 korisnika.

S ciljem da se projek nastavio i Grad Varaždin i Varaždinska županija osigurali su u svojim proračunima svaki po 150 tisuća kuna.

- Analiza pokazuje da za sve umirovljenike izvan Varaždina možemo osigurati 12 prijevoza u smjerovima koje žele odnosno šest povratnih karata. Ta druga faza projekta počinje početkom ožujka i traje do kraja godine. Na temelju analize druge faze moći ćemo napraviti dobar plan i  za iduću godinu – izjavio je Štromar.

Štromar dodaje i kako, nakon što svaki umirovljenik, koji to želi, iskoristi 12 besplatnih vožnji, dalje može koristiti prijevoz uz popust od 40 posto.