Ukida se 15 policijskih uprava, broj šefova srezat će se za trećinu Foto: MUP RH/Ilustracija

Ukida se 15 policijskih uprava, broj šefova srezat će se za trećinu

VV/Jutarnji.hr | 24.12.2016. u 17:42h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatsku policiju u idućoj godini čekaju, ako je suditi po najavama ministra Vlahe Orepića i Marka Srdarevića, novoimenovanoga glavnog ravnatelja policije, “kirurški rezovi” koji će mnogima biti bolni, ali će kao i u svakom državnom aparatu neki od “parazita” koji u sustavu funkcioniraju desetljećima ostati netaknuti i nijedna ih vlast, bila ona HDZ-ova ili SDP-ova, u proteklih 25 godina nije uspjela odstraniti, piše Jutarnji.hr.

Svjestan je toga i ministar Orepić što je i potvrdio u intervjuu Globusu kada je rekao da je sustav dosad funkcionirao tako da su postojali “lijevi i desni”.

- Kako je koji ministar dolazio, oni su čekali u niskom startu i leteći se izmjenjivali. S vremenom se to tako uigralo da se nisu zamjerali jedni drugima, U tome je najviše patila struka - rekao je Orepić u Globusu.

Prema navedenoj reorganizaciji, u jednoj jedinici policijske uprave bilo bi po nekoliko županija. Tako bi Sjeverna policijska uprava obuhvaćala Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju.