Učenici će se svakog ponedjeljka testirati, a nastavnici?

vv | 26.1.2022. u 06:39h | Objavljeno u Aktualno

Novost će biti i to ako se pokaže da se neko dijete zarazilo, njegovi kontakti, ako su negativni na testu, ne bi više automatski išli u samoizolaciju

Zbog širenja zaraze korona virusom, sve učestalije škole prelaze na nastavu putem računala, a djećji se vrtići zatvaraju.  Tim povodom načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je mogućnost donošenja nove mjere.

- Razmišlja se o tome da se sve škole u Hrvatskoj, dakle srednje i osnovne, opskrbe dovoljnom količinom brzih antigenskih testova, i da se ti testovi podijele, pretpostavljam, učenicima, odnosno, roditeljima i da ih se npr. ponedjeljkom prije nego odu u školu provjere jesu li zaraženi ili nisu, rekao je Davor Božinović, načelnik Stožera civilne zaštite, ali nije rekao hoće li se i isto tako nastavnici, odnosno drugi zaposlenici škola.

Novost će biti i to ako se pokaže da se neko dijete zarazilo, njegovi kontakti, ako su negativni na testu, ne bi više automatski išli u samoizolaciju.

-To je nešto na čemu se radi i ubrzo će Ministarstvo izaći s uputom o tome, a mislim da je provjera roditelja je li im dijete inficirano dobro i za dijete i za ostalu djecu i normalno odvijanje školskog procesa, rekao je Božinović.

Ministarstvo obrazovanja uskoro bi trebali izaći s konkretnijim uputama o testiranju djece prije odlaska u školu.