U Varaždinskoj županiji već četiri dana bez novih slučajeva zaraze koronavirusom Foto: VV arhiva / ilustracija

U Varaždinskoj županiji već četiri dana bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Varaždinske vijesti | 3.4.2020. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, izliječenih šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba - izvijestilo je to županijski Stožer civiln zaštite, uz napomenu da su trenutno sve osobe koje su na liječenju dobrog općeg stanja.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 410 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1916 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska nije zabilježila niti jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 25 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin je naznačio kako se među ovih 1916 osoba nalazi i čak 360 novih osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

- Koliko god nas veseli činjenica da već četiri dana nemamo evidentirani ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, istovremeno smo izuzetno oprezni jer znamo da Varaždinska županija nije izolirani otok i iluzorno je očekivati da se broj oboljelih neće povećavati. Stoga i dalje molim svakog građanina naše županije da svojim osobnim primjerom poštivanja uputa i preporuka doprinese sprečavanju širenja zaraze - rekao je Vugrin.