Radimir Čačić na Odjelu za transfuzijsku medicinu OP Varaždin Foto: Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

| 25.10.2017. u 19:27h | Objavljeno u Aktualno

Na sam Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači priređen je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, a krv su na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin darivali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, kao i njegov zamjenik Robert Vugrin.

- Drago mi je da sam se mogao pridružiti akciji darivanja krvi, a to ću činiti i dalje, sve dok će biti moguće – rekao je župan Čačić.

Napomenuo je i da je Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin iznad standarda hrvatskih bolnica, u samom hrvatskom vrhu, što je potvrdio i ravnatelj Bolnice dr. Nenad Kudelić.

- Moram naglasiti vrlo važnu ulogu voditeljice Odjela dr. Gordane Jaklin, koja je svojim dugogodišnjim predanim radom zapravo postigla visoke standarde u transfuzijskoj medicini – rekao je dr. Kudelić.

Upravo je dr. Gordana Jaklin zajedno s ravnateljem Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojšom Buđanovcem te pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorkom Horvat prisustvovala prijemu Županijskoj palači kojeg je upriličio zamjenik župana Robert Vugrin.

Anđelka Kovač, Josip Drožđek, Vladimir Vugrinec, Nevenka Bogdanović, Ivan Bregović, Božo Štimac, Ivan Sambolek, Marija Težak, Tomo Kokanović, Josip Štabi, Marija Srnec, Biserka Peremin i Marijan Kišak pokazali su svoju humanost i plemenitost darujući krv, a neki od njih i više od sto puta. Zahvalivši im se na toj plemenitoj i nadasve humanoj gesti, zamjenik župana Robert Vugrin je naglasio da darivatelji predstavljaju moralni uzor našega društva.

- Dobrovoljni darivatelji svoju krv daruju besplatno i na taj način se solidariziraju s onima kojima je ova tekućina potrebna. Drago mi je da je Varaždinska županija u samome vrhu po prikupljenim dozama krvi, a kod toga veliku ulogu ima i Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, čiji djelatnici rade profesionalno i nadasve ljubazno – rekao je Vugrin.

Dodajmo da je župan Čačić obišao i adaptirane prostore Odjela za otorinolaringologiju Opće bolnice Varaždin, a na licu mjesta je vidio i u kojim će prostorima biti smješteni CT uređaj i magnetska rezonanca.

- CT vrijedan 5,5 milijuna kuna nabavljamo iz vlastitih sredstava, a budući da bi trebao stići početkom prosinca, obavljamo sve potrebne pripreme. Za magnetsku rezonancu, uređaj vrijedan 9,5 milijuna kuna, Ministarstvo zdravstva je već pokrenulo postupak javne nabave. To su prvorazredni uređaji i sve će biti spremno za njihov prihvat – istaknuo je Čačić.

prijem_darivatelji.JPG

 

otorina_cacic_kudelic_skok_vugrin.JPG

 

darivatelji_krvi_zajednicka.JPG

 

darivanje_krvi_cacic_vugrin_jaklin.JPG