U Varaždinskoj županiji 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom Foto: Krešimir Đurić

U Varaždinskoj županiji 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom

| 15.8.2021. u 09:28h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji jučer su testirane 194 osobe, a potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje su četiri pacijenta s težom kliničkom slikom.

U Varaždinskoj županiji je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prvom dozom cijepljeno 54,2 posto odraslog stanovništva, dok je s obje doze cijepljeno 48,9 posto odraslog stanovništva.

- Građane pozivam na oprez i na pridržavanje epidemioloških mjera, a ujedno im zahvaljujem na dobrom odazivu na cijepljenje ovoga tjedna. Zavod za javno zdravstvo nastavlja s organiziranim cijepljenjem većeg broja građana, i to na dvije lokacije. U utorak, 17. kolovoza, u cijepnoj ambulanti u zgradi Kirurgije varaždinske bolnice bit će organizirano cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane bez prethodne najave. Potom će u srijedu, 18. kolovoza, cijepljenje biti organizirano u sportskoj dvorani Gospodarske škole budući da je na rasporedu cijepljenje drugim dozama AstraZenece i Pfizera te očekujemo više od 1.100 građana  – rekla je dr. med. Katica Čusek, specijalistica epidemiologije, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Podsjećamo da od rujna punkt za cijepljenje neće biti organiziran u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu budući da počinje nova školska godina i dvoranu će koristiti učenici srednjih škola za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te ostale aktivnosti.

Građani se i dalje mogu cijepiti kod svojih liječnika obiteljske medicine, a Zavod za javno zdravstvo za veći broj građana cijepljenje planira organizirati u cijepnoj ambulanti u prostorima zgrade Kirurgije. O točnim terminima cijepljenja i lokaciji građani će, kao i dosad, biti unaprijed obaviješteni. 

Raspored cijepljenja:

Utorak, 17. kolovoza – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) od 8 - 13 sati – cijepljenje prvom dozom Pfizera za zainteresirane građane bez prethodne najave.

Srijeda, 18. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 do 14 sati – cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 12. srpnja, 14. srpnja i 16. srpnja, te cijepljenje prvom dozom Pfizera za zainteresirane građane bez prethodne najave.