U varaždinske osnovne škole svi došli s Covid potvrdom ili negativnim testom, na jednoj školi dvoje ih odbilo testiranje Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U varaždinske osnovne škole svi došli s Covid potvrdom ili negativnim testom, na jednoj školi dvoje ih odbilo testiranje

IHR/Varaždinske vijesti | 16.11.2021. u 10:28h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskim osnovnim školama danas ujutro nije bilo gužvi, niti incidenata, potvrdili su nam to ravnatelji škola s kojima smo jutros razgovarali. Kažu kako je prvi dan uvođenja Covid potvrda u osnovnim školama, kojima je osnivač Grad Varaždin, prošao bez problema.

- Svi zaposlenici danas su na posao došli sa Covid potvrdama, potvrdom o preboljenju ili negativnim testom. Nismo imali slučaj da bi netko od djelatnika koji nemaju Covid potvrdu odbio testiranje - doznali smo od Marija Stančića, ravnatelja VI. OŠ Varaždin. Od 104 zaposlenika, svega 10-ak se moralo testirati.

- Mi smo za naše djelatnike organizirali cijepljenje u Poliklinici sveti Nikola, gdje se mogu testirati od 8 do 19 sati - rekao je ravnatelj VI. OŠ Varaždin.

Problema nije bilo ni u I. i II. OŠ Varaždin.

- Na I. OŠ Varaždin od 67 zaposlenika desetak ih se moralo testirati i danas su svi došli na posao ili s Covid potvrdom ili s negativnim testom - rekla je ravnateljlica I. OŠ Varaždin Karmen Hans Jalšovec.

Ravnateljica II. OŠ Varaždin Sanja Posavec kaže kako od 93 nastavnika, osobnih asistenata, učiteljica u produženom boravku i nenastavnog osoblja 17 njih moralo se testirati, dok su ostali imali Covid potvrde, odnosno potvrde o preboljenju koronavirusa.

- Zasad nismo išli u organizaciju testiranja djelatnika koji nisu cijepljeni na jednom mjestu, jer škola ima ograničena sredstva s kojima raspolaže. S obzirom da neki od njih putuju, dogovorili smo se da je najbolji način da oni sami obavljaju testiranja na za to ovlaštenim mjestima koja su im najbliža. Te račune će nam predati, a onda ćemo mi, na kraju mjeseca, od Ministarstva tražiti refundaciju njihovih troškova - doznali smo od ravnateljice II. OŠ Varaždin Sanje Posavec.

Problema nije bilo ni na IV. OŠ Varžadin.

- Sve je prošlo u najboljem redu i ono što je najvažnije, ni u jednom trenutku odgojno-obrazovni proces nije doveden u pitanje - rekla je ravnateljica IV. OŠ Varaždin Jasmina Dvorski.

Na toj školi od 70-ak djelatnika, svega 10-ak ih nema Covid potvrdu, niti potvrdu o preboljenju, pa su morali na testiranje. Ravantelj V. OŠ Varaždin Mario Šipek kaže kako 20 % njihovih zaposlenika, od ukupno 45, nije cijepljeno, niti je preboljelo koronavirus.

- Dvoje njih odbilo je testiranje te smo, sukladno uputama Ministarstva i dokumentu koji su nam poslali, danas ujutro to evidentirali. Nije bilo incidenata, samo je bila malo neugodna situacija, no sukladno uputama, oni nisu mogli u školu - kaže Šipek.

Zbog toga nije bilo nikakvih problema u organizaciji nastave.

- Mi smo se u školi pripremili, tako da smo danas normalno organizirali nastavni proces - rekao je Šipek. 

Na III. OŠ Varžadin takvih slučajeva nisu imali.

- Svega dvoje, troje djelatnika se na našoj školi, od ukupno 56, se trebalo testirati i oni su to učinili, dok ostali imaju Covid potvrde ili potvrde o preboljenju - doznali smo od ravnateljice III. OŠ Varaždin Anice Vragović.

I ravnateljica Katoličke osnovne škole sv. Uršule Ankica Dumbović rekla je kako su svi zaposlenici u školu došli s Covid potvrdom, potvrdom o preboljenju ili negativnim testom, a ravnatelj VII. OŠ Varaždin Jurica Hunjadi kaže kako jutros, pri dolasku nastavnika u školi, nije bilo nikakvih problema.

- Od 52 djelatnika njih osmero bi se trebalo testirati. Neki nastavnici od njih još trebaju doći u školu, no zasad nitko od njih nije odbio testiranje - rekao je ravnatelj VII. OŠ Varaždin.