U tri dana - tri godišnja doba, u Varaždinu jutros izmjeren 1°C Foto: Pexels/ilustracija

U tri dana - tri godišnja doba, u Varaždinu jutros izmjeren 1°C

Varaždinske vijesti | 16.10.2023. u 09:55h | Objavljeno u Aktualno

Nakon subotnjih 26°C, a potom i jučerašnje kiše, jutros smo se probudili uz zimske temperature.

Varaždin je u 6 sati bio treći na popisu najhladnijih mjesta Državnog meteorološkog zavoda, s izmjerenih 1.2°C, iza Zavižana s -2°C i Puntijarke (Medvednica) s 0,5°C. U Bednji je izmjereno 2.6°C. U 7 sati u Varaždinu je izmjereno 1.7°C, a u 8 sati 1.8°C.

Nakon jutarnje magle, za ostatak dana najavljeno je pretežno sunčano, a na Jadranu i područjima uz njega sa zapada postupni porast naoblake. Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima, a od sredine dana u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C.

Vremenske prognoze za sutra predviđaju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše sunčana vremena očekuje se na zapadu i sjeverozapadu zemlje dok će najoblačnije biti u Dalmaciji, uz mogućnost za malo kiše na krajnjem jugu. U kopnenim predjelima ujutro lokalno magla, a po kotlinama je moguć i slab mraz. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, a na južnom dijelu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu uglavnom između 10 i 15, a najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 17 i 22 °C duž obale.