U Svibovcu Podravskom gradit će se turističko naselje "Griod Resort" s 29 kreveta, bazenima, wellnesom & SPA... Foto: Ilustracija

U Svibovcu Podravskom gradit će se turističko naselje "Griod Resort" s 29 kreveta, bazenima, wellnesom & SPA...

IHR/Varaždinske vijesti | 22.4.2024. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

U Svibovcu Podravskom, nedaleko od budućeg parka Prodnica koji se nalazi uz rijeku Dravu početkom iduće godine trebali bi započeti radovi na turističkom kompleksu “Griod Resort”, u sklopu kojeg će se urediti smještajni kapaciteti s bazenima, restoranom, wellnessom & SPA te rekreativnim sadržajima.

Riječ je o privatnoj inicijativi kojom se želi dodatno iskoristiti potencijal rijeke Drave, povećati smještajni kapaciteti za turiste i goste kojih je u našoj županiji sve više, a koja će dati i novi zamah razvoju turizma na području općine Sračinec.”Griod Resort” prostirat će se na površini od 1152 četvornih metara u sklopu kojeg će se urediti smještajni kapaciteti visoke kvalitete kapaciteta 29 kreveta, s vanjskim i unutarnjim bazenima, a u planu je i izgradnja restorana, poslovnih prostorija i manje kongresne dvorane, rekreativnih sadržaja kao i uređena parkirna mjesta. Dovršetak ovog velikog turističkog kompleksa, kojim će se općina Sračinec svrstati u sam vrh kontinentalnog turizma, planira se do 2027., odnosno 2028. godine.

U Općini očekuju kako će novi, turistički sadržaji doprinijeti razvoju održivog turizma na području ove općine, ali i cijelog sjevera Hrvatske. Naime, turistički kompleks nalazit će se u blizini budućeg Parka Prodnice, odnosno rijeke Drave gdje već postoje turistički sadržaji, od raftinga, kajak kanua i vožnje džipom po rijeci Dravi koji provodi More Adventure, turistička agencija usmjerena na razvoj avanturističkog turizma.

- Već dulje vrijeme u planu imamo revitalizaciju rijeke Drave kroz dugo najavljivani projekt Integriranog teritorijalnog ulaganja (ITU), u koji je uključena i naša općina. Kroz ovaj projekt želja nam je promovirati ljepote prirodne i kulturno-tradicijske baštine naselja uz Dravu, od klime, reljefa, geološke podloge, flore, vegetacije, staništa i faune te prezentirati kulturno-povijesno nasljeđe. U planu je izgradnja biciklističkih i trim staza te rafting ruta, tako da vjerujem da će i ovakve privatne investicije u turističke sadržaje koje planiramo pokrenuti na području Svibovca Podravskog doprinijeti daljnjem razvoju turizma cijele naše županije, a naša općina pozicionirat će se na karti kontinentalnog turizma - istaknuo je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Sračinca...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...