U subotu prosvjed: Čehok izigrao povjerenje svih nas!

vv | 3.1.2019. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na varaždinskom Trgu kralja Tomislava, ispred Gradske vijećnice, ove subote, 5. siječnja, miran prosvjed od 10-12 sati najavljuje skupina „ osviještenih i nezadovoljnih građana“, okupljenih preko javne grupe na društvenoj mreži Varaždinsko smeće, koja najavljuju i performans - kotrljanja "varaždinske bale" po gradu.

Namjera im je, kako objašnjavaju, javno izraziti nezadovoljstvo i ogorčenje s načinom upravljanja Gradom varaždinom i gradskim tvrtkama, ponajviše Čistoćom,  velikim povećanjem cijene odvoza i zbrinjavanja otpada, kao i najavljenim povećanjem cijene komunalne naknade.
- Ovakvim tempom i povećanjima nameta, uskoro možemo očekivati i povišenje računa za vodu, plin, kao i sve ostale naknade, navode organizatori, tvrdeći da se uskraćuju informacije o radu Čistoće u kojoj „nisu pokazali nikakvu želju za pravom i konstruktivnom javnom raspravom, odnosno nije jasno obrazložen niti način izračuna osnovnog paušala“.

Gradonačelnik Ivan Čehok, zajedno s koalicijskim partnerima, kako dodaju u letku, izravno su  odgovorni za poslovanje javnih gradskih tvrtki.

-Mandat je osvojio ukazanim povjerenjem građana zbog obećanja da će riješiti u kratkom roku "varaždinske bale", ekološku bombu nastalu između ostalog i njegovim djelovanjem. Drugo obećanje kojim je osvojio povjerenje umirovljenika, bilo je da će dati gradsko zemljište i pokrenuti izgradnju novog doma umirovljenika, pošto je postojeći prenapučen. Ivan Čehok nije izvršio niti jedno od ovih obećanja, izigravši povjerenje svih nas građana Varaždina, navode organizatori, naglašavajući da će se subotnji prosvjed značiti „pokazivanje nezadovoljstva i zahtjevanje gradonačelnikove hitne ostavke, kao i ostavke njegovih zamjenika Zlatana Avara i Sandre Malenice, a samim time i raspisivanje novih izbora”.

Smecehok_letak_v3-2.jpg