Ilustracija

U srijedu 21. travnja PU varaždinska će provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila

VV | 20.4.2021. u 08:50h | Objavljeno u Aktualno

Sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, na području Policijske uprave varaždinske, policijski službenici će od 19. do 25. travnja provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

U srijedu, 21. travnja 2021. godine od 00.00 do 24.00 sata provoditi će se ciljana akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija je unaprijed najavljena i građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava će odabrati najpogodnije lokacije, od predloženih lokacija za provođenje nadzora. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijest građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.