U sanaciju klizišta i asfaltiranje prometnica u općinama Martijancu i Jalžabetu uloženo preko pola milijuna eura

VV | 27.4.2023. u 16:38h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić obišli su radove na sanaciji klizišta i asfaltiranju prometnica u naseljima Općina Jalžabet i Martijanec. Domaćini su im bili načelnici općina Rajko Solar i Branimir Nađ kao i predsjednik Općinskog vijeća Martijanca Stjepan Golubić.

- U obilasku smo radova na području Općine Jalžabet i Martijanec. Pregledali smo tijek radova. Dio radova je gotov, dio je u tijeku. Izveden je kilometar asfaltnog tepiha na području Općine Jalžabet, a u Jakopovcu uskoro kreću radovi na sanaciji klizišta. Također smo obišli novoprošireni  spoj županijske ceste s državnom cestom na području Općine Martijanec, te smo sanaciju klizišta u Gornjem Martijancu gdje su radovi pri kraju. Vrijednost radova u ove dvije općine iznosi više od pola milijuna eura - rekao je Osonjački.

Župan Varaždinske županije Anđelo Stričak podsjetio je kako Županijska uprava za ceste provodi niz investicija na području Varaždinske županije, u ovom slučaju na području općina Jalžabet i Martijanec, a koje se odnose na sanaciju klizišta te na presvlačenje postojećih kolnika novim asfaltnim slojem.

- Sve te investicije imaju za cilj da promet u tim područjima učine što sigurnijim, a isto tako da se ta područja mogu i dalje gospodarski razvijati. To nam je svima cilj - napomenuo je župan Stričak.

Na području Općine Martijanec, točnije u Vrbanovečkoj ulici u Gornjem Martijancu u tijeku su radovi na sanaciji klizišta koja su se pojavila nakon potresa. Vrijednost investicije iznosi 160 tisuća eura, odnosno milijun i 200 tisuća kuna.

- Ovom sanacijom dobivamo sigurnu prometnicu za prometovanje, a što se tiče daljnjih ulaganja ŽUC-a na našem području, tu govorimo o proširenju Cvjetne ulice, odnosno Ulice sv. Martina u Martijancu. Drago mi je što smo dobili i pozitivne povratne informacije od varaždinskog župana o nastavku radova na pješačko-biciklističkoj stazi od Martijanca prema Hrastovljanu - rekao je načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ.

Predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić podsjetio je na dugogodišnju problematiku prometnice između naselja Kelemen i Imbrijovec kojoj je napokon došao kraj.

- Županija se u rješavanje ove problematike uključila s preko milijun i 200 tisuća kuna zahvaljujući kojima smo asfaltirali dva sloja asfalta, tako da je sada riječ o izuzetno dobroj i sigurnoj prometnici koja povezuje ta naselja u općini - rekao je Križanić te ponovio kako je Varaždinska županija putem Županijske uprave za ceste u ove dvije općine uložila više od pola milijuna eura.

Načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar zahvalio se županu Stričaku i ravnatelju Osonjačkom na realizaciji ovih projekata te je izrazio nadu kako će i buduća suradnja biti na dobrobit svih mještana Općine Jalžabet.

Galerija slika