U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom Foto: Ilustracija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

VV | 30.9.2020. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno

U dva slučaja radi se o mlađim osobama nepoznatog izvora zaraze, u jednom slučaju o osobi srednjih godina koja je svoju izloženost ostvarila na radnom mjestu u Zagrebu gdje je virus već prethodno detektiran, a kod četvrtog slučaja radi se o osobi starije životne dobi, koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, a zbog jače izraženih simptoma je odmah i hospitalizirana u varaždinskoj bolnici.

Kod jedne od navedenih novodetektiranih COVID-19 pozitivnih osoba radi se o učiteljici predmetne nastave viših razreda osnovne škole u Klenovniku pa su na ime te činjenice u karantenu preventivno odmah stavljeni svi učenici viših razreda i učitelji predmetne nastave, a nastava se od danas preventivno za cijelu školu odvija online. Epidemiološka obrada je još u tijeku, a u skladu s rezultatima biti će izrečene ili prilagođene odgovarajuće upute i preporuke.

U istom razdoblju imamo jednu novu oporavljenu osobu pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 20, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze 4 osobe, a na liječenju kod kuće 16 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi preko 200 osoba, od kojih 73 učenika navedene osnovne škole.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 213 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.