U petak Dan otvorenih vrata Trgovačkog suda u Varaždinu Foto: VV arhiva

U petak Dan otvorenih vrata Trgovačkog suda u Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 2.11.2017. u 08:59h | Objavljeno u Aktualno

Povodom obilježavanja Europskog dana pravosuđa 2017., u petak 3. studenog Trgovački sud u Varaždinu bit će otvoren za javnost u vremenu od 8.30 do 14.30 sati.

Cilj ovog projekta je omogućavanje građanima da tog dana slobodno pristupe u Trgovački sud u Varaždinu, neposredno se upoznaju s organizacijom i djelokrugom rada suda te s načinom funkcioniranja informatičkih sustava koji su javno dostupni - e-Predmet, e-Oglasna ploča, SupraNova, te sustavom e-Spis.

Usto, održat će se prezentacije na temu "Trgovačka društva i upis u sudski registar" i "Elektronička javna dražba kod Fine - kratki prikaz“, te će biti omogućen pristup na ročišta, prilikom čega će biti izložene relevantne odredbe parničnog postupka.

Također, posjetitelji će tom priliko moći razgledati sud. Neće se davati pravni savjeti ili odgovori na pitanja u svezi s konkretnim predmetima, ali će moći prisustvovati ročištima i upoznati se s radom suca u sudnici.

Ročišta će se održati u 10 sati, 10.20 sati i 10.45 sati u sobi 226, II. kat, prilikom čega će sudska savjetnica Janja Topol izložiti relevantne odredbe parničnog postupka u praksi.

Prezentacije će se održati prema rasporedu:

- soba 226, II kat, u 12 sati: "Trgovačka društva i upis u sudski registar", izlagatelj viša sudska savjetnica Ivana Starčević,

- soba 226, II kat, u 12.30 sati: "Elektronička javna dražba kod Fine - kratki prikaz“, izlagatelj sutkinja i zamjenica predsjednice suda Ksenija Flack Makitan.

Informacije o Trgovačkom sudu u Varaždinu i održavanju navedene manifestacije svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici: https://sudovi.pravosudje.hr/tsvz.

Svi zainteresirani mogu se najaviti na broj telefona 042 401 900 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u