U petak Dan otvorenih vrata Trgovačkog suda u Varaždinu Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

U petak Dan otvorenih vrata Trgovačkog suda u Varaždinu

M.P./Varaždinske vijesti | 26.10.2016. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U okviru Europskog dana pravosuđa koji su 2003. godine ustanovili Vijeće Europe i Europska komisija, države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju u listopadu. Svrha obilježavanja toga dana je upoznavanje građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukaciji i informiranju o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa.

U petak, 28. listopada, varaždinski Trgovački sud stoga će biti otvoren za javnost od 7.30 do 15.30 sati.

Cilj ovog projekta je omogućiti javnosti da toga dana slobodno pristupi u Trgovački sud i razgleda ga, da se neposredno upozna s organizacijom i djelokrugom rada suda, da se stranke upoznaju s pravima i dužnostima vezanim za ostvarivanje prava na sudsku zaštitu, te da ih se upozna s načinom funkcioniranja javno dostupnih informatičkih sustava e-Predmet, e-Oglasna ploča, SupraNova te sustavom e-Spis.

Djelatnici suda ovim putem pozivaju zainteresirane građane da ih posjete te da im postave pitanja vezana uz rad trgovačkih sudova te u vezi njihovih prava i obveza u ostvarenju sudske zaštite. Usto, moći se se upoznati i s prednostima stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

- Toga dana neće se davati pravni savjeti ili odgovori na pitanja u svezi s konkretnim predmetima, ali će se moći prisustvovati ročištima i upoznati se s radom suca u sudnici. U sobi 226 s početkom u 12 sati održat će se prezentacija na temu rada u sustavu e-Spis, sustavu e-Predmet, e-Oglasna ploča suda te SupraNova - navode sa Trgovačkog suda.

Informacije o Trgovačkom sudu u Varaždinu i održavanju navedene manifestacije svi zainteresirani mogu pronaći na web stranici: https://sudovi.pravosudje.hr/tsvz.

Svi zainteresirani mogu se najaviti na broj telefona 042 401 900 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..