ilustracija

U nastavku tjedna biti će organizirana još dva punkta za masovnije cijepljenje

Varaždinske vijesti | 6.5.2021. u 11:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

I jučer je u Varaždinu bio organiziran punkt za masovnije cijepljenje na kojem je primijenjeno 1545 doza cjepiva Pfizer. Na današnjem punktu za organizirano masovnije cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu , koji je otvoren do 18 sati, na raspolaganju će biti oko 1500 doza cjepiva Astra-Zenece, a osobe koje dolaze na cijepljenje podsjećamo da je moguće koristiti slobodna parkirna mjesta u podzemnoj garaži obližnjeg trgovačkog centra.

U nastavku tjedna biti će organizirana još dva punkta za masovnije cijepljenje, a i idući tjedan je u planu organizacija pet punktova za masovnije cijepljenje. Na cijepljenje će se zvati građani s prioritetnih lista liječnika obiteljske medicine, gospodarstvenici i zaposlenici u javnim službama, te prioritetne skupine prijavljene putem platforme cijepise.zdravlje.hr .

Istovremeno se cjepivo kontinuirano distribuira i liječnicima obiteljske medicine za primjenu u njihovim ambulantama. S jučerašnjim danom je najmanje jednu dozu cjepiva primilo 37.368 naših građana ili 26,8% odraslog stanovništva naše županije, a od njih je 6.185 primilo i drugu dozu.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije potvrdio je kako će se ovog petka i subote, dakle 7. i 8. svibnja, održati masovno cijepljenje u ludbreškoj sportskoj dvorani i to za područje cijele bivše općine Ludbreg.

Cijepljenje u petak počinje u 8:30, a cijepit će se osobe koje su prijavljene za cijepljenje kod liječnika opće medicine, a istog dana u poslijepodnevnim satima cijepljenje je organizirano za djelatnike tvrtki koje su se za isto prijavile. Cijepljenje u subotu počinje u 8:30 sati i namijenjeno je osobama koje su prijavile putem aplikacije cijepise.hr , a o terminu cijepljenje bit će obaviješteni.

- Ukoliko se nastavi ovim tempom kroz nekih mjesec dana, s obzirom da su u najavi dolasci većih doza cjepiva za cijelu Hrvatsku, za očekivati je da bi svi oni koji se žele cijepiti prvi puta mogli biti i procijepljeni. To je u ovom trenutku vrlo važna informacija i nakon onog početnog nesnalaženja i ne funkcioniranja sustava cijepise.hr , s ovim većim količinama cjepiva za očekivati je da ćemo se svi moći cijepiti prvi, a nadam se i drugi put i da ćemo na taj način smanjiti rizik od korone. Vidjeli smo da je ovaj treći val bio poprilično strašan, nažalost, dosta ljudi je tragično završilo i krajnje je vrijeme da se procjepljivanjem smanji rizik za veliki broj ljudi. Svi jedva čekamo da se kroz to procjepljivanje vratimo nekom normalnom životu - poručio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i pozvao stanovnike Ludbrega te okolnih naselja i općina da se odazovu u što većem broju.