U Ministarstvu državne imovine održan sastanak o dodjeli nekretnina jedinicama lokalne i područne samouprave Foto: Varaždinska županija

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak o dodjeli nekretnina jedinicama lokalne i područne samouprave

Varaždinske vijesti | 3.9.2019. u 11:11h | Objavljeno u Aktualno

U sjedištu Ministarstva državne imovine održan je sastanak predstavnika hrvatskih županija i ministra državne imovine Marija Banožića. Razgovaralo se o trenutnom statusu prioritetnih zahtjeva za svaku županiju te o potrebi uspostavljanja koordinacije županija sa jedinicama lokalne samouprave i Ministarstva.

Druga tema bila je evidencija nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području lokalne i područne (regionalne) samouprave s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

U ime Varaždinske županije sastanku su prisustvovali zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat. Zamjenik župana Paljak je novoga ministra upoznao s prioritetima na području Varaždinske županije te mu naglasio predmete koji su pripremljeni odlukama i sporazumima te spremni za potpisivanje sukladno prethodnim dogovorima.

020919_sastanak_drzavna_imovina_2.jpg