U Hrvatskoj troje novozaraženih, ministar Beroš priznao: "Ovi rezultati doista vesele" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Hrvatskoj troje novozaraženih, ministar Beroš priznao: "Ovi rezultati doista vesele"

VV | 2.5.2020. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

- U Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo tri novooboljele osobe od koronavirusa, znači ukupno 2088 oboljelih. Od jučer, nažalost, imamo dvije preminule osobe, jedna je iz Splita 1929. godište, a druga iz Zagreba, 1946. godine. Ukupno je dosad u Hrvatskoj od koronavirusa preminulo 77 osoba, dok ih je na respiratoru 11 - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ministar Beroš je rekao kako je sada pravo vrijeme da idemo dalje, uz oprez i strpljenje.

- I dalje je nužno održavanje fizičkog razmaka i nastojimo da kupovine ne pretvaramo u obiteljske izlete. Idemo korak po korak, ovi rezultati danas doista vesele - priznao je ministar Beroš.

Što se tiče novooboljelih, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je kako je jedna oboljela osoba iz Splitsko-dalmatinske županije, korisnik staračkog doma, druga iz Osječko-baranjske koja je bila kontakt oboljelog, a treća iz Šibensko-kninske županije, također kontakt oboljelog.

- Zaraženo je 274 zdravstvena djelatnika, 83 doktora i 105 sestara. U samoizolaciji su 42 doktora i 124 medicinske sestre - rekao je Capak.

Označeno u