U gradu Varaždinu najviše glasova Milanoviću 41,92%, G.-Kitarović 17,12% i Škori 16,43%

MGA/VV | 22.12.2019. u 20:17h | Objavljeno u Aktualno

Prema privremenim rezultatima DIP-a u gradu Varaždinu najviše glasova osvojio je Zoran Milanović 41,92%, zatim Kolinda Grabar-Kitarović 17,12% i Miroslav Škoro 16,43%.

Rezultate izbora komentirala je čelnica županijske organizacije SDP-a i predsjednik HDZ-a grada Varaždina.

- SDP Varaždinske županije i ja kao predsjednica organizacije zahvaljujem svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su svoj glas dali kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću. Hvala vam što se Varaždinska županija, kao i sjever Hrvatske, još jednom pokazala kao utvrda SDP-a gdje kandidati te stranke, bez obzira o kojim je izborima riječ, uvijek dobiju većinu glasova kao što se to dogodilo i večeras - izjavila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Dodala je da je SDP ovime potvrdio poziciju najjače stranke u Varaždinskoj županiji. Pozvala je sve članove, simpatizere i birače da i u drugom krugu podrže Zorana Milanovića te potvrde njegovu pobjedu u utrci za Pantovčak. Antolić Vupora se zahvalila i drugim strankama koje su podržale SDP-ovog kandidata te su
svojim doprinosom u kampanji uspjele motivirati veliki broj birača da izađu na izbore i daju svoj glas Zoranu Milanoviću.

Damir Habijan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Varaždina istaknuo je da su ostvarili cilj, a to je ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora.

- S obzirom na izbore od prije pet godina, sada je bilo čak 11 predsjedničkih kandidata, dok ih je na izborima 2014. godine bilo četvero. Tada je HDZ-ova kandidatkinja osvojila u Varaždinu 20% glasova, a sada smo na oko 17%. Treba imati u vidu da je na ovim izborima bilo tri puta više kandidata nego prije i da je bio još jedan kandidat desnoga centra - komentirao je Habijan.