U City Connectu osnovano Radničko vijeće: "Cilj nam je informiranje radnika o planovima i bolja radnička prava" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U City Connectu osnovano Radničko vijeće: "Cilj nam je informiranje radnika o planovima i bolja radnička prava"

VV | 4.10.2022. u 14:33h | Objavljeno u Aktualno

U tvrtki City Connect, varaždinskoj tvrtki specijaliziranoj za omnichannel iskustvo korisničke podrške, osnovano je Radničko vijeće što označava prvu takvu samoorganiziranu radničku inicijativu i važan iskorak u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj.

- Novoosnovano Radničko vijeće od pet članova održalo je konstituirajuću sjednicu na kojoj je za predsjednika izabran Dino Korent, a odmah je najavljen i zahtjev za sastankom na kojem će Upravi City Connecta predstaviti svoje programske ciljeve - izvjestili su iz te tvrtke.

City Connect tvrtka je specijalizirana za pružanje usluga omnichannel korisničke podrške te korisničkog iskustva. Broji preko 1100 zaposlenika i usmjerena je na tržišta Njemačke, zemljama Beneluxa, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Australije te drugih EU zemalja.

50176-ffec270f89_L.jpg

- Činjenica koja ovu tvrtku razlikuje od svih dosadašnjih profesionalnih praksi je upravo oformljeno prvo Radničko vijeće čiji je proces osnivanja dugo trajao, što je prvi takav slučaj i prilično važan pomak u ovoj industriji - pojašnjavaju u City Connectu.

Radničko vijeće City Connecta za vlastite je programske ciljeve postavilo prioritet uspostave dijaloga s Upravom u kojem će moći otvoreno pregovarati oko još boljih općih uvjeta rada, kao što je godišnji i dnevni odmor te financijskih uvjeta - usklađivanje s trenutnim ekonomskim okolišem.

- Izuzetno sam ponosan na našu radničku inicijativu za osnivanjem prvog Radničkog vijeća iz razloga što su zaposlenici najvrjedniji dio, zapravo srž kompanije. Nakon dugotrajnog i zahtjevnog procesa, nakon same inicijative, napokon smo uspjeli. Postulati tvrtke, između ostalog, trebaju biti zadovoljstvo zaposlenika radnom okolinom i poštivanjem radničkih prava. Stoga smo si zadali određene ciljeve s kojima ćemo izaći pred Upravu, a to je prije svega uspostava produktivnog, iskrenog i otvorenog dijaloga te informiranje radnika o svim planovima – aktivno uključivanje u socijalnu politiku, izradu plana za iduću godinu. Također, aktivno ćemo djelovati u politici poboljšanja uvjeta rada, godišnjeg i dnevnog odmora te dijaloga oko dodatnih benefita za radnike - najavio je Dino Korent, predsjednik Radničkog vijeća u City Connectu.

cc_0219.jpg

Osnivanjem Radničkog vijeća zaposlenici su pokrenuli pozitivan trend u kojem će potencirati prvenstveno aktivno sudjelovanje u donošenju odluka tvrtke koje se tiču uvjeta rada, š to je značajan dodatan način na koji City Connect može poboljšati kvalitetu profesionalnih, a time i privatnih života svojih zaposlenika. Iako od početka poslovanja zaposlenici dobivaju uskrsnice, božićnice i darove za djecu, ovime se otvaraju nove mogućnosti sudjelovanja zaposlenika u upravljačkim odlukama tvrtke.

- Osnivanje Radničkog vijeća unutar naše tvrtke je proces koji uvažavamo jer smatramo da naši zaposlenici moraju biti uključeni u naše procese poslovanja te zajedno s upravom preuzimati odgovornost za ključna pitanja za kompaniju i radnike, a ovime je to omogućeno. Time se ostvaruje i veća mogućnost dijaloga između zaposlenika i Uprave što je praksa koju pozdravljamo, želimo znati na koji način mi možemo biti bolja podrška zaposlenicima, a time i u djelovanju cijele naše kompanije - rekao je Ivica Mađura, predsjednik Uprave City Connecta.

 

 

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci