Tvrtka Eonex u suradnji s bolnicama razvija svjetsku inovaciju u liječenju lumbalne kralježnice

| 28.8.2024. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno

Dragan Primorac, jedan od suvlasnika Specijalne bolnice Sveta Katarina, trenutno najveće privatne bolnice u Hrvatskoj i ujedno predsjednički kandidat na izborima danas je posjetio tvrtku Eonex, a sve kako bi razgovaralo o novom projektu, odnosno razvijanju implantata za liječenje lumbalne kralježnice kojim bi se skratila i poboljšala brzina oporavka potrebitim pacijentima.

Prema riječima direktora Eonexa Marka Varge, ideja je potekla od Klinike za traumatologiju te od strane Specijalne bolnice Sveta Katarina i prof. Kodvanja s Fakulteta strojarstva i brodogradnje koji su također prisustvovali sastanku i prezentaciji.

- Čast nam je što smo odradili ovaj sastanak i što idemo u smjeru s uglednim hrvatskim medicinskim institucijama i fakultetima razviti jedan inovativni proizvod na svjetskoj razini što je samo potvrda svih naših napora na svjetskom tržištu i naših iskustava koje smo stekli, a koje možemo primijeniti u suradnji s hrvatskim zdravstvenim institucijama i znanstvenom zajednicom da napravimo nešto što je na svjetskoj razini -rekao je direktor tvrtke Eonex Marko Varga.

Novinarima se obratio i Dragan Primorac koji je Eonex nazvao 'vrhunskom i inovativnom tvrtkom' koja je u posljednjih nekoliko godina uložila 12 milijuna eura u proizvodnju što pokazuju i stopostotnim izvozom u inozemstvo.

- Razlog zbog kojeg smo mi danas ovdje je njihova izvrsnost. Sa mnom je danas i ravnatelj Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre Milosrdnice prof. Sabolić te prof. Kodvanj s Fakulteta strojarstva i brodogradnje i ja ispred Specijalne bolnice Sveta Katarina koja će zajedno u suradnji s Institutom Ruđer Bošković i drugim partnerima poslati snažnu poruku da inovativnost živi u Hrvatskoj, da možemo doći do novih tehnologija znanja koje se mogu proizvesti i da mogu biti svjetski brend - rekao je između ostalog Primorac.

Označeno u