TREĆA SREĆA Mini tržnica u POS-u na kraju kod Sveučilišta Sjever, gradit će se i Mliječna hiža! Foto: Krešimir Đurić

TREĆA SREĆA Mini tržnica u POS-u na kraju kod Sveučilišta Sjever, gradit će se i Mliječna hiža!

IHR/Varaždinske vijesti | 31.7.2021. u 20:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Stanari varaždinskog POS naselja u Jakovečkoj ulici u Varaždinu grincajg, salatu, jabuke, kruške te ostalo voće i povrće domaćih OPG-ova moći će kupovati u svom kvartu. Nakon višemjesečnih najava i promjena lokacija na kojima bi se tržnica trebala graditi, u Gradu Varaždinu potvrđuju da se od projekta ne odustaje, ali da je dogovorena nova lokacija - između Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar!

Gradnja po istom projektu

Treba li uopće mini tržnica i gdje će se na kraju graditi tema je koja je već nekoliko mjeseci aktualna među stanarima tog varaždinskog kvarta. Bivši gradonačelnik Ivan Čehok planirao je prvo mini tržnicu graditi na zelenoj površini koja se nalazi iza Titanika: prve zgrade na ulazu u POS naselje iz smjera Jalkovečke ulice. No, nakon što su stanari zgrada uz koje bi bio plac digli na noge, od spomenute lokacije se odustalo te je dogovoreno kako će se mini tržnica graditi u jugozapadnom dijelu tog naselja. Iako ni stanari zgrade uz koju je trebala osvanuti tržnica nisu bili oduševljeni tom idejom, u Gradu Varaždinu objašnjavaju kako je do promjene lokacije došlo na zahtjev Gradske tržnice Varaždin, koja je u dogovoru s Gradom Varaždinom, tražila drugu, prikladniju lokaciju koja bi zadovoljila sve uvjete.

46915-4def7bde1c_L.jpg

- S obzirom na to da je Grad Varaždin vlasnik zemljišta između Sveučilišta Sjever i Centra Tomislav Špoljar, odlučeno je da se mini tržnicu smjesti tamo - potvrdili su nam u Gradu Varaždinu, a kako kažu, na spomenutom zemljištu planira se izgraditi i Mliječna hiža.

Za ovaj projekt Grad Varaždin dobio je 780.000 kuna bespovratnih sredstva iz europskih fondova, a u prosincu prošle godine potpisan je i ugovor o pravu građenja za novu tržnicu između Grada Varaždina i LAG Sjeverozapada. Iako je lokacija promijenjena, u Gradu Varaždinu kažu kako se tržnica gradi prema planiranom projektu. - Iznos projekta izgradnje tržnice neće se mijenjati, kao i sam projekt. Tržnica će biti natkrivena i napravljena kako je i predviđeno već gotovim projektom - poručili su.

Tako će se plac s nadstrešnicom u POS-u urediti na površini od 100 četvornih metara na kojima će na 12 klupa proizvođači poljoprivrednih proizvoda, odnosno OPG-ova prodavati vlastite poljoprivredne proizvode.

Izgradnja - uskoro

No kada počinju radovi?

- O samom početku radova i otvorenju tržnice trenutno se još ne može govoriti zbog procedura i dozvola koje treba pribaviti, ali učinit će se sve što je potrebno da se navedeni dokumenti što prije riješe kako bi sama izgradnja počela u što kraćem roku te kako bi se tržnica što prije otvorila - kažu u Gradu Varaždinu.

Označeno u