TRANSKRIPTI (3) Bosilj: Nek se malo isprsi kao sponzor HNK-u, a mi riješimo onu garažu

| 10.4.2023. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj SDP često se viđa u društvu s političkim suparnicima, prije svega onima iz HDZ-a. Skupa s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom, primjerice, obilježava obljetnice i dočekuje goste, kao što su nedavno predsjednika Zorana Milanovića,  ali i sada drveće, otvara pivnicu… Međutim, manje je poznato i da s HDZ-ovcima dogovara poslove, odnosno sponzorstva, sudeći prema transkriptima  telefonskih razgovora Roberta Gotića, Željka Bunića, Stjepana Ptičeka, Brune Istera i ostalih, snimljenih u sklopu istrage u slučaju Pročistač.

Tako direktor Varkoma uoči prošlog ljeta pita gradonačelnika Bosilja što priča Gotić, kojeg je susreo na teniskim terenima.

- Kak su ga reketarili na ovoj neki, fidika, nadzorni za veli… Nije tebi ni rekel oko nekog osiguranja, onoj kaj sve, protiv svih mogućih elementarnih nepogoda ne znam kaj onda je na kraju ispalo da osiguranje košta 500 hiljada eura, odgovara Bosilj.

Ister dodaje da je „toga potjerao, vrlo brzo“.

- Ništa, ja sam ga oženio da napravi, već je, pazi ja sam sam rekel da riješimo onu garažu

njemu, a on nek riješi, nek se malo isprsi kao sponzor HNK-u. Raspada se onaj stan od Lipljina, kaj ga je ostavio HNK-u. On to već sad uređuje i sad budu tam imali kad postojeći glumci. Ostalo se bude to riješilo, nastavlja Bosilj, koji govori o uređenju stana u vlasništvu HNK, koje je koristio pokojni glumac, a danas intendantica, dok iz ovog dijela transkripta nije jasno o kakvoj se točno garaži radi i što se misli pod „riješimo“.

Ister prelazi na drugu temu, i to ugovaranje izgradnje pročistača.

--Eto vidiš se bude dobro. Ovaj mi prtlja s tom dozvolom za pročistač.. To su amaterski delali. Ma to je takvo sranje, kakvo je Bunić zajedno od većih sranja kaj su s projektantima za UPOV kad je raskidal već taj prvi ugovor onda je svakako trebalo zadržati odnos s projektantima na bilo koji način, a on se inati, on pojma nema, misli da je projektant, projektant j…, ako neko ima štambilj da je strojarski projektant ili građevinski da on može bilo kaj potpisivati, pogotovo tuđe stvari i sad je to tam zapelo, ukazuje direktor Varkoma.