Reformiste napušta istaknuti član stranke i bivši državni tajnik!?

VV | 6.7.2023. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

Tomislav Paljak, član nacionalnog predsjedništva Narodne stranke – Reformisti i povjerenik stranke za Regionalni savez sjeverozapadne Hrvatske, korak je do izlaska iz Reformista!

O razlogu odlaska iz stranke, zahvaljujući kojoj je bio državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja do rujna prošle godine kada se raspala suradnja Reformista i HDZ-a, javno ne govori, a niti potvrđuje tu svoju nakanu, ali niti ne opovrgava.

-Trenutno sam u vrlo intenzivnim radnim aktivnostima te vas molim da bilo kakve objave vezane uz tematiku vašeg upita ostavimo za vrijeme nakon mog povratkta sa službenog puta, odgovorio nam je Paljak na naš upit o napuštanju stranke.

O (mogućem) odlasku iz stranke još ne znaju ništa ni (svi) u Reformistima, barem sudeći prema onome što su nam rekli neki od Reformista, među kojima je i  saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Napusti li Paljak redove Reformista, otvorit će se pitanje odlazi li i s političke scene, što će se vidjeti najbolje po tome hoće li zadržati mantat u varaždinskoj Županijskoj skupštini ili će ga prepustiti nekome u stranci. A potonja će odluka ukazivati na to što je i razlog njegovog napuštanje Reformista, ako do toga uistinu i dođe. Naime, ako napusti Reformiste i prepusti mandat nekom od stranačkih kolega, to će značiti da se s rastao u miru i da mu je politike dosta  zbog primjerice, atraktivnih i zahtjevnih poslovnih aktivnosti. Međutim, ako ostane li u Županijskoj skupštini, to će upućivati na sasvim suprotan zaključak...