Tjedan karijera na FOI-ju: pet dana, 36 tvrtki i 70 aktivnosti za studente Foto: Ilustracija/arhiva

Tjedan karijera na FOI-ju: pet dana, 36 tvrtki i 70 aktivnosti za studente

VV | 17.10.2020. u 16:40h | Objavljeno u Aktualno

Fakultet organizacije i informatike (FOI) poziva Vas na jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj: 9. Tjedan karijera koji će se u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI) održavati od ponedjeljka do petka, 19. do 23. listopada.

- Nastavljajući iskorak koji je napravljen prethodnih mjeseci s učinkovitim prelaskom na nastavu na daljinu, FOI ove godine glavninu aktivnosti Tjedna karijera seli u online okruženje! Bogati program obuhvaća 70 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke - poručuju s FOI-ja.

Glavna panel diskusija posvećena je uspješnim tech poduzetničkim pričama, posebice u kriznim vremenima, a FOI ju organizira u partnerstvu s vodećim IT portalom Netokracijom u okviru njihovog projekta Digitalna karijera. Početak diskusije je zakazan za ponedjeljak u 11.30 sati putem platforme Zoom. Uvodno će panel otvoriti dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a svoje poslovne priče i iskustvo predstavit će Albert Gajšak (CircuitMess), Nikola Kapraljević (Infinum), Katarina Lovrenčić (Infobit) i Filip Cindrić (Nanobit).

Uz glavnu panel diskusiju, kroz pet dana bogatog programa na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 36 poduzeća. Održat će se četiri panel diskusije na stručne teme, 24 radionice, četiri online predstavljanja poslodavca kroz kratke zanimljive pet minutne pitcheve te 34 online karijernih špancira, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima "1 na 1".

- Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces. Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana - ističu na varaždinskom informatičkom fakultetu.

Za studente je Tjedan karijera odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Označeno u