Tamara Peras više nije urednica HRT centra Čakovec - Varaždin

vv | 12.9.2020. u 17:05h | Objavljeno u Aktualno

Andrijana Gregur nova je urednica HRT centra Čakovec i Varaždin, dok je dosadašnja urednica Tamara Peras dobila novi posao u odjelu Zabave HTV-a.

Budući da HRT javno ne komentira radno-pravne odnose, odnosno ne daje objašnjenja pojedinih imenovanja i razrješenja, javila su se oprečna nagađanja što je zapravo tu posrijedi. Tako neki u ovim promjenama vide promaknuće nesumnjivo najzaslužnije osobe za  uspostavu najsjevernijeg HRT-ovog dopisničkog centra u Čakovcu, uz bivšeg ravnatelja Gorana Radmana. Međutim, ima i onih koji misle suprotno. Potonji, primjerice, tvrde se radi o smjeni Peras zbog prijava jer se bavila PR-om, što je stara i nikada dokazana sumnja, koja se pojavila nakon što je svojedobno viđena u Varaždinu s bivšom novinarkom HRT-a, čiji je tadašnji suprug imao PR agenciju.

Isto tako, kao razlog za smjenu dugogodišnje urednice navode i prijave dijela djelatnika HRT centra Čakovec i Varaždin, koje su rezultirale sudskim postupkom i kaznom, ali i odlaskom nekih s javne televizije.