Talijanski veleposlanik posjetio ludbrešku tvrtku Ducati komponenti

vv | 19.10.2023. u 21:31h | Objavljeno u Aktualno

Ducati komponenti, ludbreško poduzeće čiji je vlasnik tvrtka Ducati energia iz Bolonje, posjetio je talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco, kao i tajnici i čelnici službi u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova,  odnosno Ministarstva gospodarstva i HGK.

Goste je direktor Dražen Crnković upoznao s radom i razvojem poduzeća osnovanog 2002., pri čemu je izrazio nadu da će biti novih ulaganja od strane osnivača.

-Ponosan sam što slavimo više od dva desetljeća rada poduzeća Ducati komponenti, a posebno što ono radi u području zelene tranzicije.  Ducati Energia je  jedna od 400 talijanskih tvrtki prisutnih u Hrvatskoj,  a Ducati komponenti su izvrtan primjer kako talijanske tvrtke donose transfer znanja, tehnologija i  kvalitete, naglasio je talijanski veleposlanik, dodajući da lokalna i nacionalna priznanja tvrtki Ducati komponenti pokazuju važnost prisutnosti i razvoja tog poduzeća u Ludbregu.

I ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić naglasio je da je ulaganje Ducati energije značajno za Ludbreg jer se radi se o poduzeću visoke tehnološke razine.

- Ducati nam je važan upravo zbog ulaganja u zelenu energiju, odnosno obnovljive izvore energije. Danas smo trebali razgovarati s vlasnicom o daljnjim ulaganjima u Ludbreg, no, nažalost, nije došla. Međutim, vjerujem da ćemo te razgovore nastaviti i da će Ducati, koja zapošljava i razvija se u Ludbregu, nastaviti ulagati u nove prostore nove tehnologije i proizvode te pridonijeti razvoju grada, rekao je Bilić.