T&H Invest: CIOS GRUPA je zahtijevala podnošenje žalbe na natječaj sanacije bala

VV | 29.9.2022. u 11:28h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u kolovozu stopiran međunarodni natječaj za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje zbog žalbe T&H invest iz Varaždina, stiglo je obrazloženje zbog čega su prijavili žalbu na javnu nabavu za izvođača radova na sanaciji bala. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

T&H Invest stopirao javnu nabavu za sanaciju otpada u Brezju

Zaustavljen proces javne nabave za sanaciju i zbrinjavanje bala u Brezju

"S obzirom na upite medija, T&H Invest d.o.o. ovim putem daje priopćenje za javnost. Vezano uz aktualni žalbeni postupak u natječaju za balirani otpad na lokaciji Brezje, T&H Invest je morao podnijeti žalbu iz sljedećih razloga: Naime, još 2014. godine, prilikom podjele društva te aktivnosti oko MBO tvornice, društvo CIOS Zagreb uključeno je u Ugovor o MBO obradi otpada iz 2010/2011.godine. O istom je, unatrag više godina, službeno obaviješten Grad Varaždin, te posjeduje sve navedene Ugovore.

S obzirom na navedeno, kao i zbog ugovornih odnosa s društvom CIOS Zagreb, društvo T&H invest ne može samostalno, bez suglasnosti CIOS GRUPE donijeti odluke vezane uz spomenuti Ugovor o obradi otpada iz 2010/2011 godine. CIOS GRUPA je zahtijevala tragom ugovornih prava podnošenje žalbe na navedeni natječaj. Ukoliko bi Grad Varaždin mogao s CIOS-om postići određeni kompromis oko navedenog, T&H Invest je također spreman na kompromise kako bi se i taj jedini preostali odnos s Gradom Varaždinom konačno riješio.

T&H Invest je i ranije predlagao da se i za taj spor predloži nagodba, a Grad je bio stava da se isto pokuša riješiti u sklopu dogovora s CIOS GRUPOM i zajedno sa sporom za koncesiju za zbrinjavanje otpada koju je Grad dodijelio CIOS GRUPI.

U svakom slučaju društvo T&H Invest je stava da se i ovaj odnos s Gradom treba riješiti nagodbom, ali za to je potrebno postići tripartitni dogovor i s CIOS GRUPOM, za što vjerujemo da se može postići u narednom kraćem razdoblju kako bi se konačno krenulo s rješavanjem problema baliranog otpada.


UPRAVA DRUŠTVA T&H INVEST d.o.o."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci