Toth: Hvala svima koji ste došli na Advent, podržali ga, pohvalili i uživali u njemu!

| 7.1.2024. u 18:06h | Objavljeno u Aktualno

- Hvala svima na brojnim čestitkama za osvajanje titule najljepšeg Adventa, poručuje Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina nakon trijumfa u jučer završenom izboru.

- Iako nisam baš ljubitelj izbora najljepšeg, jer ljepota je subjektivni dojam, svaka nagrada i priznanje, da smo si iskreni, godi i poticaj je za biti još boljim, obećava Toth.

U Advent u Varaždinu kako dodaje, uloženo je puno truda, vremena, živaca i prije svega ljubavi.
- Ljubavi prema poslu i ljubavi prema gradu u kojem živimo. I za najljepše izdanje Adventa zaslužan je cijeli tim ljudi koji su tri mjeseca marljivo radili., naglašava.
Prvo kreće od vrijedne ekipe Turističke zajednice grada Varaždina koja je dala sve od sebe za čaroliju o kojoj su maštali, čak i kad se ono što su htjeli, činilo nemogućim.
-Stvarajući Čarobni grad Djeda Mraza, koji je bio najveća atrakcija i zbog kojeg su, između ostaloga, gosti dolazili u naš grad, prolazili smo svakodnevno kroz vrtlog svih mogućih stanja i emocija. Ali, isplatilo se jer smo vjerovali da bude to čarobno mjesto hit. I bilo je. Osjećaj kad vidiš sve te emocije i malih i velikih kad su zakoračili u Čarobni grad, teško je opisati, priznaje.
No, kako naglašava, Advent ne bi bio to što je bio bez glavnih likova Čarobnog grada Djeda Mraza Djeda Mraza (Krunoslav Čolo) i njegovog ovogodišnjeg pojačanja, Bake Mraz (Đurđica Dropuljić).
- Bili ste odlični, originalni, jedinstveni, veseli i nasmijani i prije svega puni strpljenja.  Odlične su bile i sve naše vilenjakice koje su animirale, fotkale, brinule se o redu i nasmijane i vesele dočekivale posjetitelje, čak i kad su oni bili malo nervozni zbog gužvi koje su se stvarale u Čarobnom gradu. Njihove kostime izradile su studentice Tekstilno tehnološkog fakulteta, napominje..
Zahvaljujem i svima uključenima u besplatne radionice u Čarobnom gradu. 
- Kućicu Djeda Mraza,poklon kućicu i poklone dekoracije, po našim je zamislima izradio Karlo , Grinchevu špilju, dekoracije, od lizaljki, kočije sa sobovima do gingera izradio je Melman.  Kad smo kod Čarobnog grada, Timon Terzić u nemoguće kratkom vremenu napravio je najbolji promo video koji je Advent imao, naglašava.
Reflexion Wedding Photographer ekipa pobrinula se za  fotografije koje su objavljene u gotovo svim nacionalnim i velikom broju slovenskih medija
- .Foto agencija Sjever zaslužna je za prekrasne fotke Adventa iz zraka. O našem se Adventu pisalo, snimale su se reportaže i javljalo se uživo u nacionalne Dnevnike. Čulo se za Varaždin. Ivica Jeremić i njegova ekipa pobrinula se za video tijekom Adventa. Tehnička ekipa na čelu s Milivojem Glavicom postavila je Advent, Davor Barukčić dopremio je borove, a elektro ekipa na čelu s Jupi Josip Košutić provukla je struju do svih kućica i borova. I okitila glavni bor na Korzu najljepše dosad, nastavlja.
Čarolija iz Čarobnog grada nastavila se i na Stančiću za koji veli da je zaslužna Martina Pakšec i PR Lady Events & Weddings koja se već godinama brine za "najromantičniji trg i svake godine stvori nešto novo". Što to točno...
- Za kupolu i razglas na koncertima zadužen je bio Magić Robert a brigu o izvođačima vodila je Tena. Varaždinski plac i Predrag Ciglar bili su zaduženi za Ledenu čaroliju (btw. klizati i spuštati se na ledenom toboganu možete još do 14.1.), a tvrtka Fest za panoramski kotač, nabraja Toth.
Zahvaljujem i svim ugostiteljima i izlagačima koji su dali svoj doprinos,
- Grad Varaždin za financijsku, logističku i svu ostalu podršku, posebno kroz svoje Upravne odjele. Hvala vatrogascima koji uskoče i pomognu kad god treba, hvala policiji koja se brinula da Advent prođe bez većih incidenata i da se posjetitelji osjećaju sigurno, isto tako i zaštitarima u Čarobnom gradu. Hvala i Čistoći i Parkovima koji su brinuli da nam grad bude čisti i uredan, unatoč velikom broju posjetitelja, ukazuje.
Činjenica je da je velikoj posjećenosti pridonijelo i lijepo i ugodno vrijeme.
- To ne znam kome točno da zahvalim, ali vjerovat ću da je netko odlučio nagraditi naš trud koji se kad tad isplati. I na kraju veliko hvala svima koji su došli na Advent, podržali ga, pohvalili, kritizirali, uživali i zabavljali se. 
Nakon rekordnog Špancirfest, titule UNESCO-vog kreativnog grada glazbe, godinu smo završili rekordnim Adventom i okrunili titulom najljepšeg. Wohoho,kakva godina ta 2023, zaključuje.