Sveučilište Sjever pozvalo studente da na nastavu dolaze javnim prijevozom

| 4.11.2022. u 20:24h | Objavljeno u Aktualno

Sveučilište Sjever u petak, 4. studenoga na svojim je web stranicama objavilo obavijest studentima o parkiranju kod Sveučilišnog centra Varaždin. Posljedica je to problema s parkiranjem kod zgrade fakulteta i u susjednom POS naselju Jalkovečka, o čemu smo pisali u prošlom broju Varaždinskih vijesti.

- Sveučilište Sjever nije u obavezi osiguravanja parkirnih mjesta za studente (niti u RH postoji visokoobrazovna ustanova koja ima osiguran besplatan parking za studente) - naveli su i pozvali studente da za dolazak na nastavu koriste sredstva javnog prijevoza, a da u slučaju dolaska osobnim vozilom ne koriste parkirni prostor okolnog stambenog naselja.

- Djelatnici Sveučilišta Sjever imaju određena prava, u koja svakako spada i pravo besplatnog parkiranja tijekom boravka na radnom mjestu zbog čega je postavljena podizna rampa na dijelu parkirnog prostora - napomenuli su. Kao što smo i objavili u prošlom broju, izvijestili su da će podizna rampa biti van funkcije u popodnevnom periodu i kroz dane vikenda/blagdana te da će parking Sveučilišta
u to vrijeme biti otvoren za slobodno parkiranje.

- Osobito skrećemo pozornost na obavezu propisnog parkiranja vozila na označenim parkirnim mjestima te da se ne ostavljaju na pristupnim putevima, zelenim površinama, invalidskim parkirnim mjestima (osim invalidnih osoba s istaknutom oznakom). U slučaju svakog nepropisnog parkiranja poduzet će se mjere uklanjanja nepropisno parkiranih vozila o trošku vlasnika, odnosno posjednika vozila - upozorili su iz Sveučilišta Sjever.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci