SVE JE SPREMNO Kafići će od ponedjeljka imati veće terase, Grad Varaždin osigurao zaštitne maske Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SVE JE SPREMNO Kafići će od ponedjeljka imati veće terase, Grad Varaždin osigurao zaštitne maske

VV | 8.5.2020. u 12:27h | Objavljeno u Aktualno

Postepeno se vraća živost na ulice Varaždina. Nakon što su otvorena vrata tržnice, trgovina i obrtničkih radnji u ponedjeljak će početi raditi ugostiteljski objekti.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar danas je u Gradskoj vijećnici obavio završni razgovor s predstavnicima ugostitelja uoči otvaranja ugostiteljskih objekata u ponedjeljak 11. svibnja.

- Dogovoreno je da ugostitelji koji imaju terase mogu svoje terase proširiti kako bi poštovali preporuke HZJZ-a. Grad Varaždin će do kraja 2020. godine subvencionirati zakupninu za terase te porez na potrošnju. Isto tako će za vrijeme trajanja COVID-19 mjera (travanj i svibanj) Grad Varaždin subvencionirati iznos komunalne naknade i najma u gradskim prostorima - poručili su iz Grada Varaždina.

Uoči početka rada ugostiteljskih objekata Grad Varaždin je za ugostitelje izdvojio 2.000 maski za djelatnike. Na sastanku je pozdravljen stav Grada Varaždina da u prvom redu treba voditi brigu o obrtnicima i poduzetnicima kojima je COVID-19 mjerama poslovanje bilo u potpunosti onemogućeno.

Tijekom dana na web stranicama Grada Varaždina bit će objavljen javni poziv za obrtnike i poduzetnike kako bi se započelo s izdavanjem obavijesti i rješenja o subvencioniranju.

- Grad Varaždin će nastaviti s dobrom praksom dogovora i razgovora sa stručnim udruženjima obrtnika i poduzetnika te im ovim putem zahvaljujemo na suradnji – istaknuo je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar.

Označeno u