Sutra Glavna skupština Varteksa: Dionice se povlače sa Zagrebačke burze i biraju se novi članovi NO

MGA | 14.12.2023. u 12:00h | Objavljeno u Aktualno

Za petak, 15. prosinca, sazvana je Glavna skupština dioničara Varteksa s početkom u 12 sati u sjedištu Društva u Varaždinu. Osim godišnjih izvješća Društva za 2022. godinu, koja uključuju i konsolidirana financijska izvješća za prošlu godinu, na dnevnom redu će biti i odluka o povlačenju dionica Varteksa s uvrštenja na uređenom tržištu tj. o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze. 

S tim u vezi, Društvo bi se obvezalo da će od svih dioničara, koji glasaju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa ove odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu uz pravičnu naknadu. Također bi se dala ovlast Upravi Društva za stjecanje vlastitih dionica od dioničara Društva koji će glasovati protiv ove odluke, a na dnevnom redu je i Odluka o usklađenju temeljnog kapitala i dionica Društva smanjenjem temeljnog kapitala.

Temeljem zahtjeva dioničara Marka Vučijevića, na osnovu 24,91% suvlasničkog udjela, kao članovi Nadzornog odbora Varteksa opozivaju se Ivo Šulenta i Mirjana Droptina iz Zagreba, a za nove članove biraju se prvostupnik međunarodnih odnosa i diplomacije Dino Mrgić i dipl. ekonomistica managementa Paola Romana Korać, oboje iz Zagreba, na razdoblje od četiri godine. Temeljem zahtjeva dioničara Stjepana Čajića, na osnovu 14,46% suvlasničkog udjela, za članove Nadzornog odbora biraju se i modna dizajnerica Karla Ćorluka i magistrica filozofije Adrijana Žilić Micevski.